Google Maps va afişa date despre vreme şi calitatea aerului

Google Maps va afişa date despre vreme şi calitatea aerului

Capturi din Google Maps.

Google prezintă o serie de schimbări de care Google Maps va beneficia anul acesta, având la bază cele mai noi tehnologii machine learning. În 2021, Google Maps va primi peste 100 de îmbunătăţiri bazate pe AI (inteligenţă artificială), pentru a oferi informaţii precise şi la zi, atunci când este nevoie de ele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată câteva dintre cele mai importante schimbări din Google Maps, de interes pentru utilizatorii din România: 

Începând din luna mai, Google Maps va avea două noi niveluri de date: vreme şi calitatea aerului. Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company şi vor arăta starea vremii în acel moment, precum şi prognoza pe o săptămână. Datele despre vreme vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android şi iOS. 

Nivelul cu informaţii despre calitatea aerului apelează la mai multe surse globale de date, precum Agenţia Guvernamentală pentru Protecţia Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea. Informaţii pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există staţii AQI (Air Quality Index). Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android şi iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia şi Coreea, iar apoi extins la nivel global.

Interfaţa prin care se oferă variantele de rute către destinaţie în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport şi a rutelor disponibile către destinaţie. 

În loc să navighezi între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă şi să compare cât le ia să ajungă la destinaţie în fiecare mod de transport, acestea fiind aşezate una lângă alta.

Informaţii necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinaţie vor fi într-un singur ecran, inclusiv informaţii în timp real despre timpul estimat până la destinaţie, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate şi altele. Noua interfaţă va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android şi iOS. 

Începând cu luna septembrie a acestui an, Google Maps va oferi variante de rute „eco-friendly”. Acestea sunt obţinute printr-un nou model care care optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori precum înclinaţia şoselei şi viteza anticipată. 

Din aceeaşi categorie, alături de rutele „eco-friendly”, Google Maps va afişa alerte atunci când şoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricţii de acces pentru anumite maşini, în vederea reducerii poluării: de exemplu, anumite maşini diesel sau permit accesul maşinilor care respectă un standard minim de emisii. 

Aceste alerte vor fi lansate în iunie 2020 şi vor fi aplicate pentru mai mult de 100 de oraşe europene din Germania, Olanda, Franţa, Spania şi Marea Britanie, urmând să fie extins în mai multe ţări.

Mai multe detalii despre îmbunătăţirile şi noile funcţionalităţi ale Google Maps, în articolul de pe blogul Google.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările