Bitdefender susţine că are o soluţie contra celui mai costisitor tip de virus

Bitdefender susţine că are o soluţie contra celui mai costisitor tip de virus

Ameninţările de tip ransomware încep să fie oprite.

Ameninţările informatice de tip ransomware, care îţi sechestrează datele şi nu le recuperezi decât plătind, ar putea fi oprite, susţine Bitdefender.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania specializată în securitate cibernetică a dezvoltat un set de instrumente care protejează terminalele utilizatorilor de versiunile actuale şi viitoare ale familiilor de ransomware CTB-Locker, Locky şi TeslaCrypt, exploatând punctele slabe din mecanismul de răspândire a viruşilor. Kit-ul este disponibil spre descărcare pe site-ul Bitdefender.

Această soluţie vine într-o vreme potrivită, deoarece studii recent au arătat că ameninţările de tip ransomware se vor dezvolta în 2016, dat fiind că virusul este uşor de programat şi poate fi depistat cu dificultate. În noiembrie 2015, Bitdefender a fost primul furnizor de soluţii de securitate IT care a pus la dispoziţia utilizatorilor un set de instrumente de decriptare pentru fişierele afectate de prima versiune a virusului ransomware ce rulează pe Linux, menite să readucă fişierele compromise la versiunea iniţială.

În aceeaşi lună, un studiu al companiei arăta că 48% din românii victime ale clasei de viruşi ransomware au plătit pentru a-şi recupera datele personale de pe terminalul blocat. Românii spun că ar plăti în primul rând pentru programele software din computer, urmate de documentele de serviciu şi de fotografiile personale. Suma medie pe care ar fi dispuşi să o plătească este de 550 de lei.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările