Microsoft lucrează la o versiune web a xCloud

Microsoft lucrează la o versiune web a xCloud

Serviciul de streaming pentru jocuri al celor de la Microsoft, xCloud, va avea, în curând, o versiune care va putea fi accesată din browser-ele web şi va rezolva una din marile probleme de accesibilitate ale acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub protecţia anonimatului, mai mulţi angajaţi Microsoft au declarat că, intern, se testează o versiune web a serviciului de gaming xCloud. Acesta ar urma să facă posibilă accesarea serviciului dintr-un browser web.

Interfaţa web a lui xCloud se aseamănă cu cea a serviciilor de video streaming, precum Netflix sau Amazon Prime, în sensul că există un catalog de titluri cu recomandări şi o listă cu jocurile începute, care pot fi continuate.

Orice joc accesat prin versiunea web de xCloud (disponibil celor abonaţi la Xbox Game Pass Ultimate) va intra în mod full screen şi va putea fi jucat cu un controller.

În stadiul actual, versiunea xCloud pentru web funcţionează doar în browser-ele bazate pe Chromium, precum Chrome şi Edge.

Însă, marele câştig adus din aceasta, atunci când va fi disponibilă şi în alte browsere, va fi că va putea fi accesat de pe dispozitivele mobile Apple, unde producătorul iPhone-ului nu le permite dezvoltatorilor să livreze jocuri printr-o aplicaţie proprie.

Safari este soluţia pe care şi Google a ales-o pentru Stadia, ca singura posibilitate decentă de a lansa un serviciu de streaming pentru jocuri pe iPhone sau iPad, în condiţiile impuse de Apple.

O versiune de test ar trebui să fie lansată oficial cândva în primăvară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările