VIDEO Tesla Model S, record de viteză pe circuitul de la Laguna Seca

VIDEO Tesla Model S, record de viteză pe circuitul de la Laguna Seca

Ieri, Elon Musk a postat un mesaj pe Twitter, în care anunţa că Tesla Model S a realizat cel mai bun timp din istorie pentru un sedan cu patru uşi pe circuitul de la Laguna Seca, iar astăzi a oferit şi dovada video.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tesla Model S a scos un timp de 1:36.555, un nou record pe circuitul de curse de la Laguna Seca, din California. Nu există însă foarte multe detalii cu privire la felul în care arăta maşina, deoarece întregul videoclip este filmat din interior, astfel încât nu cunoaştem cât de apropiate erau dotările sale de versiunile normale ale Modelului S.

Tesla spune că maşina era setată în ”sistemul de propulsie plaid”, o referinţă din pelicula Spaceballs, având un prototip de şasiu modificat.

Sistemul plaid se referă la un motor triplu, despre care Musk vorbea în 2016, anunţând atunci că va fi disponibil pe Tesla Roadster. Astăzi, el a revenit asupra acestui sistem, spunând că se află ”la distanţă de aproximativ un an” de a putea fi folosit pe Modelele S, X şi Roadster. Sistemul plaid nu va fi însă disponibil pe Model 3 sau Model Y.

Cu toate acestea, timpul realizat de Model S nu este oficial. Conform celor de la CNBC, un purtător de cuvânt al circuitului a menţionat că timpii oficiali sunt stabiliţi numai în timpul unor evenimente oficiale. Aşadar, deşi timpul scos de Model S este mai bun decât deţinătorul actual al recordului, reuşita nu va fi validată.

Musk a promis că în această săptămână vom vedea Modelul S pe Nürburgring, după ce noul său rival din lumea automobilelor electrice sport, Porsche Taycan, a parcurs deja un test pe celebrul circuit. Cei de la Autoblog au observat un Tesla Model S modificat pe circuit, astfel încât este posibil să vedem în curând rezultatul primei ”ciocniri” dintre producătorul german şi cel american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările