Uber vs. taxi, faza pe Cluj: ordonanţa prin care erau oprite serviciile a fost respinsă

Uber vs. taxi, faza pe Cluj: ordonanţa prin care erau oprite serviciile a fost respinsă

Uber continuă activitatea în Cluj. FOTO Uber

După debutul Uber în Cluj, Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania a încercat să blocheze serviciile. Mai mult, Tribunalul Specializat din Cluj a decis anul trecut că Uber desfăşoară servicii de transport, încalcă legislaţia în vigoare, de aceea trebuie suspendată activitatea.

Pe 16 februarie, Curtea de Apel din Cluj a anulat definitiv ordonanţa preşedinţială care prevedea suspendarea serviciului Uber în Cluj. Aceasta a fost emisă de Tribunalul Specializat Cluj şi prevedea interzicerea serviciului Uber, cel puţin până la definitivarea procesului pe fond, în care o asociaţie de taxi locală acuză Uber de concurenţă neloială.

După trei amânări de pronunţare, prima pe 13 februarie, completul de judecată de la secţia a doua civilă a Curţii de Apel Cluj a hotărât că admite apelul SC Uber Systems Romania SRL şi Rasier Operations BV împotriva ordonanţei preşedinţiale. Mai mult, a respins cererea de ordonanţă formulată de reclamanta Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania ca urmare a admiterii excepţiei lipsei calităţii procesuale active şi pasive, respectiv a interesului.

„Decizia de azi a Curţii de Apel din Cluj este una definitivă, după două decizii favorabile dar temporare şi permite serviciului Uber să funcţioneze fără nicio problemă în Cluj. Odată ce va începe procesul pe fond, vom continua să susţinem argumentele conform cărora Uber, un serviciu încă nedefinit, este benefic atât pentru consumatori, cât şi pentru întreaga industrie", a declarat Ioana Hrisafi, Partener Ţucă Zbârcea şi Asociaţii, casa de avocatură care a reprezentat Uber în acest caz. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările