Gama de tehnologie conectată, de dispozitive IoT, disponibilă pentru case este uriaşă dar există câteva criterii importante de diferenţiere. Potrivit studiilor de piaţă, omul modern acordă prioritate uşurinţei în utilizare, interoperabilităţii şi preţului atunci când iau o decizie de cumpărare a dispozitivelor conectate.

Samsung, liderul pieţei şi în domeniul tehnologiei IoT, a dezvăluit la CES 2022 detalii despre integrarea software-ului SmartThings Hub în noua sa gamă de produse, de la televizoare şi monitoare inteligente, până la frigiderele Family Hub.

SmartThings Hub permite conectivitate şi control fără întreruperi, transformând produsele Samsung în centrul de comandă al casei moderne, iar consumatorul îşi poate metamorfoza cu uşurinţă casa într-una inteligentă.

Pe lângă Matter, software-ul încorporat va suporta conexiunea prin Wi-Fi sau Ethernet, ceea ce va permite comunicarea între o gamă largă de dispozitive inteligente. Conectivitatea suplimentară la dispozitivele Zigbee va fi posibilă şi printr-un accesoriu USB opţional.

Pentru mai multe informaţii despre SmartThings, vizitaţi https://www.smartthings.com/.

În aceeaşi linie a îmbunătăţirii vieţii conectate, Samsung a anunţat şi  Home Hub, o nouă modalitate de a gestiona aparatele electrocasnice.

Samsung Home Hub este o tabletă de 8,4 inci care poate fi operată de la staţia sa de andocare sau din orice loc, care oferă acces instantaneu la servicii personalizate şi conectate pentru casa ta. Pentru controlul vocal, Samsung Home Hub este echipat cu două microfoane şi două difuzoare pentru a-i permite utilizatorului să audă notificările şi să utilizeze comenzile vocale Bixby. În cazul în care acesta are o întrebare, Bixby va răspunde. Dispunând de microfoane de înaltă performanţă, Samsung Home Hub poate prelua comenzi vocale rostite de la distanţă atunci când este andocat.

Samsung Home Hub oferă o conectivitate îmbunătăţită printr-o gamă largă de aparate inteligente pentru casă, utilizând AI şi SmartThings pentru a înţelege nevoile utilizatorului şi pentru a-i oferi automat cele mai potrivite soluţii. Procedând astfel, Samsung Home Hub îl ajută pe utilizator să-şi eficientizeze sarcinile şi responsabilităţile casnice doar cu un dispozitiv partajat pe care îl poate accesa toată familia.

Samsung Home Hub se conectează la aparatele electrocasnice inteligente şi utilizatorul poate gestiona toate sarcinile de acasă cu un singur dispozitiv. În curând, utilizatorul va avea, de asemenea, conexiune directă la alte dispozitive din sistemul casei inteligente, precum luminile şi sistemul de blocare a uşii.

Pentru prima dată, o gamă largă de servicii SmartThings personalizate, bazate pe AI, au fost puse într-un singur loc şi pot fi controlate prin intermediul Samsung Home Hub.

Toate aceste servicii SmartThings se încadrează în categoriile Cooking, Clothing Care, Pet, Air, Energy şi Home Care Wizard.

  • SmartThings Cooking îi permite utilizatorului să caute, să planifice, să cumpere şi să pregătească mese săptămânale în mod convenabil prin intermediul Family Hub.
  • SmartThings Clothing Care se conectează la aparatele ectrocasnice, precum maşina de spălat, uscătorul şi AirDresser, oferind opţiuni de îngrijire personalizate în funcţie de tipurile de materiale ale articolelor de îmbrăcăminte, de tiparul de utilizare şi de sezonul curent.
  • SmartThings Pet îi permite utilizatorului să-şi verifice animalul de companie prin intermediul camerei inteligente de pe Bespoke Jet Bot™ AI+.  
  • SmartThings Air poate oferi dezumidificare automată şi se poate conecta la aparate de aer condiţionat şi la purificatoarele de aer pentru a gestiona calitatea aerului din casă în funcţie de preferinţele proprii.
  • SmartThings Energy din Samsung Home Hub analizează tiparul de utilizare şi foloseşte modul său de economisire al energiei bazat pe AI, ajutând utilizatorii să reducă facturile la energie.
  • SmartThings Home Care Wizard monitorizează toate aparatele inteligente, trimite notificări atunci când trebuie înlocuite piesele acestora şi oferă îndrumări în cazul în care ceva nu merge bine.

Samsung Home Hub a primit distincţia CES Innovation Award din partea Consumer Technology Association (CTA) înainte de CES 2022.

La începutul anului Samsung şi-a anunţat şi apartenenţa la Home Connectivity Alliance (HCA), alături de producători de top din sfera caselor inteligente, cu scopul de a promova interoperabilitatea şi siguranţa prin intermediul produselor sale.

Pentru utilizatorul Samsung, această veste înseamnă capacitatea de a opera şi controla aparate de la alte mărci prin intermediul platformei SmartThings pentru casa inteligentă, dându-i posibilitatea de a integrare dispozitivelor vechi şi noi în casa conectată. În mod alternativ, consumatorii vor putea accesa dispozitivele Samsung din alte aplicaţii membre HCA.

În timpul unui eveniment de la CES 2022, Samsung a prezentat viziunea companiei Together for Tomorrow („Împreună pentru mâine”) care include proiectele de sustenabilitate ale companiei, dar încurajează şi consumatorii să se implice în protejarea mediului.

În 2021, toate cutiile televizoarelor Samsung au inclus materiale reciclate. Pentru anul acesta, compania a dezvăluit că va extinde utilizarea materialelor reciclate şi în ambalajele din interiorul cutiilor. Materialele reciclate vor fi încorporate în Styrofoam, suporturi pentru cutii şi pungi de plastic. Compania a anunţat extinderea globală a programului său Eco-Packaging, care transformă cutii de carton în case pentru pisici, mese şi alte articole de mobilier utile.

De asemenea, Samsung introduce sustenabilitatea şi în modul în care clienţii experimentează produsele. De exemplu, compania a introdus îmbunătăţiri notabile la telecomanda SolarCell, prima sa de acest fel, care elimină risipa bateriilor cu un panou solar încorporat care poate fi încărcat atât ziua, cât şi noaptea.Telecomanda SolarCell primeşte energie electrică de la frecvenţele radio ale dispozitivelor Wi-Fi, de exemplu.

Până în 2025, Samsung plănuieşte să facă toate televizoarele şi încărcătoarele telefoanelor să funcţioneze cu o putere de aşteptare aproape de zero, astfel încât produsele să nu consume aproape deloc energie atunci când nu sunt utilizate.

Pentru produsele mobile, anul trecut, Samsung a lansat Galaxy for the Planet, o platformă de sustenabilitate care a fost creată pentru a determina acţiuni climatice tangibile şi pentru a minimiza amprenta asupra mediului înconjurător a dispozitivelor pe parcursul ciclului lor de viaţă.

Colaborarea cu Patagonia pe care Samsung a anunţat-o în prezentarea de la CES  va ajuta la combaterea poluării cu plastic, permiţând maşinilor de spălat Samsung să reducă la minimum particulele de microplastic care pătrund în râuri prin ciclurile de spălat rufe.

Construirea unui viitor mai bun împreună presupune mai mult decât focusul pe sustenabilitate şi personalizare în nucleul produselor Samsung - necesită, de asemenea, o conectare perfectă. Samsung şi-a demonstrat angajamentul de a introduce o eră a experienţelor conectate cu adevărat perfecte, evidenţiind colaborările sale cu parteneri, precum şi produsele de nouă generaţie.