Samsung a anunţat Galaxy K: un hibrid dintre un telefon şi o cameră compactă care promite cele mai bune selfie-uri

Samsung a anunţat Galaxy K: un hibrid dintre un telefon şi o cameră compactă care promite cele mai bune selfie-uri

Samsung Galaxy K, un S5 cu o cameră imensă. FOTO The Verge

Samsung Galaxy S5 a fost prezentat în urmă cu două luni şi acum Samsung îi oferă un „frate“ cu o cameră foto impresionantă. Se numeşte Samsung Galaxy K şi pe lângă camera de 20 megapixeli, mai are şi un procesor cu 6 nuclee pentru a împăca şi performanţa şi autonomia.

Ştiri pe aceeaşi temă

După telefoanele clasice şi phableturi, Samsung a pornit anul trecut şi linia „Zoom“, propriu-zis nişte telefoane care au pe spate camere foto compacte. Acum, Samsung a anunţat Galaxy K, noul vârf al gamei. Pentru început, are o cameră de 20 megapixeli cu 10x zoom, notează The Verge, dar are un finisaj mult mai bun decât S4 Zoom de anul trecut. Arată mai mult a telefon, decât a cameră foto compactă.

Galaxy K este de două ori mai gros decât S5, dar nici nu prea avea cum să fie ultra subţire. Are un ecran de 4,8 inci la rezoluţie HD, foloseşte Android 4.4 KitKat, are 2GB de memorie RAM, un spaţiu de stocare de 8 sau 16GB, dar da, se poate extinde cu un card microSD până la 64GB şi o baterie de 2.430 mAh.

Interesant e că dispozitivul dispune de un procesor Samsung Exynos hexa-core. Modelul acesta are două nuclee, tactate la 1,7GHz, pentru o putere de calcul mai mare şi alte patru nuclee, tactate la 1,3GHz, pentru un consum mai redus. Per total, şase nuclee în poate telefonul cu cea mai bună cameră foto. Rămâne să fie comparat cu Nokia Lumia 1020 care are 41 de megapixeli.

Revenind la camera foto, are un senzor CMOS de 1/2,3 inci şi obiectiv echivalent de 24-240mm cu o deschidere maximă de f/3.1. De asemenea, filmează full HD la 60 de cadre pe secundă (nicio urmă de 4K, se pare). De asemenea, Samsung păstrează multe dintre noutăţile de pe Galaxy S5, cum ar fi spatele cu o aderenţă foarte bună, Ultra Power Saving Mode pentru când ajungi în ultimele procente de baterie şi diversele îmbunătăţiri ale interfeţei.

Samsung Galaxy K, un telefon şi o cameră foto într-un singur produs.

Telefonul are o cameră impresionantă şi mai are o funcţionalitate întrucâtva bizară, întrucâtva foarte utilă. Se numeşte Selfie Alarm şi este ceea ce crezi: o alarmă pentru când eşti gata de seflie. Fixezi în interfaţa camerei un loc unde vrei să fie faţa ta în selfie, întorci telefonul şi când faţa ajunge în acel loc, telefonul produce un sunet. Atunci eşti gata de poză. Galaxy K realizează trei poze deodată ca să ai de unde să sortezi.

Şi lansarea pe când? The Verge notează că, deocamdată, în Statele Unite ale Americii nu va fi disponibil. Totuşi, sunt ţintite pieţe din Asia şi Europa, iar lansarea se va face în luna următoare. Nu a fost comunicat însă un preţ oficial. Cel mai probabil va fi în jurul a 2.000-2.500 de lei în România.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările