Puştii români care au ieşit pe primul loc la una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume

Puştii români care au ieşit pe primul loc la una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume

Echipa de robotică AutoVortex România a înregistrat o performanţă foare bună la Competiţia Internaţională de Robotică First Tech Challenge Rusia Open 2018, clasându-se pe primul loc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe durata a trei zile (între 15-17 februarie), la Perm, Siberia, 27 de echipe de liceeni din întreaga lume s-au întrecut în proiectarea, construirea şi programarea celor mai buni roboţi. Echipa AutoVortex România a reuşit să obţină cele mai bune performanţe în teren şi să se detaşeze de restul echipelor aflate în competiţie.

Sub îndrumarea profesorului Ionuţ Panea, tinerii români au obţinut cel mai bun punctaj, clasându-se astfel pe prima treaptă a podiumului. „Concursul presupune construcţia şi programarea de către elevi sub îndrumarea unui profesor coordonator a unui robot de luptă, care trebuie să colecteze cuburi mari de spumă şi să construiască un zid de aparare.

El joacă în alianţă cu alţi roboţi, iar în ultimele 30 de secunde din meciul de 2.30 minute, trebuie să colecteze un omuleţ şi să îl ducă cât mai departe în exteriorul terenului. Pentru fiecare operaţiune executată corect se primeşte un punctaj, iar la final un meci este câştigat în funcţie de performanţa pe baza punctelor acumulate”, explică profesorul Ionuţ Panea mecanismul prin care este desemnată echipa câştigătoare.

 „A fost un concurs infernal de greu şi de intens, dar foarte bine organizat şi foarte corect punctat”, spune Victor, fiul cel mare al Danei Războiu, un împătimit al roboticii, cu multe premii internaţionale de robotică la activ.

Prin această victorie, echipa României s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, SUA, care se va desfăşura în luna aprilie a acestui an.

Din echipa AutoVortex România au făcut parte 21 de elevi de la 8 licee diferite (Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Colegiul National Sf. Sava, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul National Ion Creangă, Colegiul National Gheorghe Lazăr, British School of Bucharest, American International School of Bucharest, Liceul Teoretic International de Informatică) care au reuşit să facă faţă provocărilor şi presiunii foarte mari.

AutoVortex România are în palmares multe concursuri internaţionale câştigate, iar scopul final al acestor competiţii este acela de a-i încuraja pe tineri să se implice în proiecte multidisciplinare, care să-i provoace să îmbine noţiunile de matematică, fizică şi informatică pentru a crea roboţi.

Pe 28 ianuarie 2018 echipa naţională de robotică a României AutoVortex a câştigat medalia de aur şi la Campionatul Internaţional de Robotică din Seul, Coreea de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările