VIDEO Câinele-robot care a învăţat să deschidă uşi

0
0

Compania Boston Dynamics a făcut de multe ori furori pe internet cu roboţii săi, care se aseamănă din ce în ce mai mult, mai ales în mişcări, cu fiinţele biologice reale. Ei bine, cercetătorii de peste ocean au făcut un nou pas înainte şi au reuşit să dezvolte precedentul robot-câine, adăugându-i un braţ hidraulic cu ajutorul căruia poate deschide uşi sau muta obiecte.

Câinele numit Spot a ţinut capul de afiş în campania de marketing şi viralizare pentru Boston Dynamics, acesta apărând chiar şi într-un episod al serialului satiră produs de HBO ”Silicon Valley”. Poate îţi mai aminteşti de acel câine robot împins cu piciorul din toate părţile, care refuza să cadă. La scurtă vreme după acest experiment, compania a lansat un clip video care ne arăta un robot umanoid capabil să se dea peste cap cu spatele.

Braţul robotic montat pe Spot poate fi privit şi ca un fel de cap al câinelui. Acesta pare desprins din filmele de acţiune în care roboţii caută să facă rău oamenilor, de genul Terminator. Nu tim încă unde va ajunge toată această tehnologie, sau cum va face ea viaţa mai uşoară oamenilor, însă devine din ce în ce mai clar că nu e chiar bine să ne punem rău cu roboţii sau cu inteligenţa artificială.

Chiar Elon Musk avertiza în mod serios acum ceva vreme despre pericolul la care ne supunem, ca specie, prin dezvoltarea entuziasmată a astfel de sisteme, capabile să ne facă şi rău, în caz că anumite defecţiuni intervin la software sau chiar la hardware.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite