Huawei, locul 5 în lume după numărul de brevete obţinute

Huawei, locul 5 în lume după numărul de brevete
obţinute

Sediul Huawei din Shenzen, China. FOTO Shutterstock

Huawei Technologies Co. a primit anul trecut 2.770 de brevete americane, plasându-se pe locul 5, potrivit studiului realizat de Fairview Research IFI Claims Patent Services.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inovaţia Huawei vine în condiţiile în care echipamentele sale de reţea sunt excluse de pe piaţa americană şi a fost întrerupt accesul la achiziţionarea de componente necesare pentru telefoanele, de către administraţia Biden.  

Companiile chineze domină atunci când vine vorba de dreptul de proprietate asupra brevetelor la nivel mondial, potrivit firmei de analiză

Companiile americane au reprezentat mai puţin de jumătate din cele 327.329 de brevete americane emise anul trecut. China a ocupat numărul 4, dar companiile sale sunt pe cale să depăşească Coreea ca al treilea cel mai mare beneficiar. 

Inteligenţa artificială şi machine learning-ul rămân domeniile cu cea mai mare creştere în inovare, începând cu IBM, Samsung, Google, Intel Corp. şi Microsoft Corp. de la Alphabet Inc.   

Telemedicina şi logistica lanţului de aprovizionare se numără printre zonele cu cea mai rapidă creştere, pe baza unei analize a cererilor de brevet publicate în ultimii cinci ani.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările