HTC plănuieşte să revină pe piaţa tabletelor, dar odată cu Windows Blue

HTC plănuieşte să revină pe piaţa tabletelor, dar odată cu Windows Blue

Microsoft Surface ar putea avea un rival din Taiwan.

HTC îşi pregăteşte revenirea pe piaţa tabletelor, iar Windows Blue ar putea fi momentul pe care îl aştepta. Taiwanezii ar vrea să lanseze noile produse înainte de finalul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna decembrie, scrie PhoneArena, HTC ar lansa două tablete: una de 7 inci şi una de 12 inci. Deocamdată, cele două poartă numele de cod R7, respectiv R12 şi ar rula Windows RT Blue, noua versiune a sistemului de operare de la Microsoft. În plus, compania se poate să ia în calcul lansarea unor tablete direct cu Windows Blue care să concureze cu Microsoft Surface Pro.

R7, după cum sugerează numele, este tableta mai mică, dar ar veni pe piaţa pe care Microsoft încearcă să intre cu noua versiune de Windows: cea a tabletelor de 7 inci şi ieftine, cum ar fi Nexus 7 sau Kindle Fire HD. Totuşi, ecranul ar avea o rezoluţie full HD şi un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 la o frecvenţă de 2,3GHz, cu 2GB memorie RAM.

Pe de altă parte, HTC R12 trece în liga mare. Ecran de 12 inci cu rezoluţie specială care aduce aminte de Retina display de la Apple: 2.048x1.536 pixeli. Dotările tehnice s-ar păstra şi la aceasta, diferenţa fiind display-ul. Mai mult, 13 octombrie este data vehiculată pentru prezentarea acestor modele.

Deocamdată, Surface cu Windows RT a ajuns la vânzări bune, de peste un milion de unităţi, în ciuda limitărilor sale, cum ar fi că nu rulează vechile programe de Windows. Windows Blue nu va fi un pas major, ci doar o actualizare prin care Microsoft să se apropie de funcţionalitatea tabletelor cu Android sau iOS.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările