Microsoft ar putea deveni concurent direct cu Amazon. Negociază pentru cumpărarea Nook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabletele Nook nu au avut succes FOTO Reuters
Tabletele Nook nu au avut succes FOTO Reuters

Microsoft ar fi în discuţii cu cei de la Barnes & Nobles pentru achiziţionarea mărcii Nook, care vinde cărţi digitale, e-readere şi tablete. Tranzacţia ar putea fi încheiată pentru un miliard de dolari.

Ştirea vine de la cei de la "TechCrunch", care au obţinut mai multe documente interne de la Microsoft, care arată că firma ar fi interesată de Nook Media, mai ales divizia de cărţi pentru facultate.

Documentele arată că Nook Media ar dori să renunţe la afacerea cu tablete, care nu mai funcţionează foarte bine, chiar dacă există oferte bune pentru cărţi online. Acest lucru se va petrece la sfârşitul anului 2014. De asemenea, conţinutul digital ar urma să fie distribuit prin intermediul partenerilor terţi, cum ar fi Microsoft şi tabletele cu Windows 8.

Se pare că planurile Nook nu includ şi renunţarea la e-readere, care nu se mai vând la fel de bine, dar care sunt încă o afacere solidă.

TechCrunch menţionează că mişcarea Microsoft de a cumpăra entităţile digitale ale Nook Media vine natural, după ce în aprilie 2012, gigantul din Redmond a anunţat un plan de lucru împreună cu Barnes & Noble, pentru conţinut digital care să fie folosit pe tabletele cu Windows 8.

Până în momentul de faţă Nook a vândut 10 milioane de gadgeturi, inclusiv tablete şi e-readere, cu 7 milioane de utilizatori activi. În acelaşi timp, Microsoft nu a avut un început prea bun pe piaţa tabletelor. Cel mai vândut gadget este Surface Pro, cu 900.000 de unităţi comercializate, tableta care este pe locul 5 în topul celor mai vândute astfel de device-uri. Restul dispozitivelor cu Windows 8 au cifre de vânzări infime.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite