Google a prezentat Android 4.3 Jelly Bean: schimbări discrete, actualizare începând de astăzi

Google a prezentat Android 4.3 Jelly Bean: schimbări discrete, actualizare începând de astăzi

Android 4.3 Jelly Bean va fi actualizată de astăzi

Google a anunţat astăzi ultima actualizare pentru Android, mult-aşteptatul 4.3 Jelly Bean. Prima tabletă care va avea în standard acest sistem de operare va fi Google Nexus 7.

Android 4.3 Jelly Bean nu vine cu o modificare a interfeţei, ci mai degrabă cu funcţii noi. Astfel, ea va arăta la fel ca generaţia 4.2. Va veni pentru prima oară pe Google Nexus 7, pe Nexus 4, Nexus 10 şi Galaxy Nexus. 

Actualizarea către 4.3 Jelly Bean va fi disponibilă începând chiar de astăzi. 

Aplicaţiile Google Drive, pentru stocarea documentelor şi editarea lor au fost modificate. Acum, utilizatorii pot să editeze un document împreună şi cu ajutorul Google Hangouts, serviciul de apeluri video de la Google. 

Pentru Google Chrome pe Android există serviciul de Translate, odată cu 4.3, iar Google Maps funcţionează pe tot ecranul. 

Principalele caracteristici noi ale Android 4.3 Jelly Bean:

Conturi restricţionate pentru mai mulţi utilizatori

Această opţiune este folositoare pentru părinţii care îşi împart tableta cu copiii lor. Astfel, cei mici nu vor mai avea acces la anumite aplicaţii. De exemplu, un joc poate să funcţioneze complet pe profilul părintelui, dar în cazul copilului să aibă dezactivată funcţia de cumpărături online, pentru a se evita cazurile când cei mici ştiu parola părinţilor şi încarcă factura. 

Suport Open GL ES 3.0 - pentru jocuri mai bune

Suportul îi va ajuta pe programatorii care realizează jocuri să aducă detalii mai mari pe ecranele tabletelor şi telefoanelor cu Android. 

Un nou set de DRM (Digital Rights Managament)

Criptarea pentru video, folositoare pentru servicii de muzică şi filme online ,cum ar fi Netflix. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: