Cât de bună este noua generaţie Google Nexus 7, faţă de tableta de anul trecut?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nexus 7 va fi imbatabilă în raportul calitate/preţ FOTO Android Police
Nexus 7 va fi imbatabilă în raportul calitate/preţ FOTO Android Police

Cât de bună este tableta Google Nexus 7 II faţă de prima generaţie a acestui gadget care a schimbat piaţa tabletelor de 7 inci? Detaliile tehnice au apărut deja, iar evoluţia de la an la an este bună.

Google Nexus 7 II va veni cu un nou sistem de operare, Android 4.3 Jelly Bean, care este o evoluţie discretă a software-ului montat pe Nexus 7 original.

Dimensiuni

La nivelul dimensiunilor, tableta s-a schimbat vizibil. În primul rând carcasa a adoptat materialul mat de pe Nexus 10, renunţând la rugozitatea primei generaţii. Nexus 7 II are 201x114x8 milimetri, în timp ce Nexus 7 avea 198,5x120x10,45 milimetri. Noua tableta cântăreşte 318 grame, faţă de 340 de grame.

Ecranul

Ecranul s-a modificat şi el, aducând o calitate mai bună. Deşi diagonala a rămas la 7 inci, raţia s-a schimbat. Rezoluţia ecranului nou este de 1920x1200 de pixeli, în timp ce Nexus 7 avea o rezoluţie de 1280x800 de pixeli. Densitatea acestora, care asigura claritatea imaginii, este mai mare pe Nexus 7 II, ajungând la 323 de pixeli pe inch, un record pe piaţa tabletelor.

Procesor

În privinţa componentelor, Google şi Asus au renunţat la procesoarele Nvidia şi trec la cele fabricate de Qualcomm. Anul trecut era dotată cu un Nvidia Tegra 3, iar anul acesta are un Qualcomm Snapdragon S4 Pro, la 1,5 Ghz.

Memorie

Memoria internă s-a dublat, până la 2 GB, în timp ce capacitatea de stocare a crescut şi ea la 16, respectiv 32 de GB.

Cameră foto

Nexus 7 II are în sfârşit o cameră foto, de 5 megapixeli, dar şi o cameră frontală de 1,2 megapixeli. Tableta originală era mai ieftină, dar îi lipsea camera principală.

Preţ

În Statele Unite ale Americii Nexus 7 II va costa 230 de dolari pentru versiunea de 16 GB. Raportul calitate/preţ este imbatabil, mai ales că gadgetul produs de Asus vine pe o moştenire de încredere. Nexus 7 a fost una dintre tabletele-vedetă ale anului trecut şi nu a dezamăgit clienţii.

google nexus 7 android police
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite