Cum arată şi unde se află primul magazin din România fără cozi şi casieri

Cum arată şi unde se află primul magazin din România fără cozi şi casieri

Grab&Go introduce pe piaţa românească un concept pe care iubitorii de tehnologie şi nu numai îl cunosc deja, măcar din auzite: cel al magazinului fără cozi şi fără casieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută am vizitat magazinul Grab&Go, cu puţin înainte de deschiderea sa oficială, care a avut loc sâmbătă dimineaţă, pentru a mă familiariza cu un concept pe care l-am mai văzut până acum numai în Statele Unite, în câteva călătorii de presă, însă pe care nu am avut ocazia să îl încerc.

Mă refer aici bineînţeles la magazinul fără casieri şi cozi, în care poţi intra, lua ce ai nevoie şi ieşi, fără a sta cu grija plăţii, deoarece banii ţi se iau automat de pe card. Amazon a fost compania care a popularizat acest concept, prin ale sale Amazon Go, magazine unde poţi face exact acest lucru, iar banii ţi se iau din contul de Amazon.

Iată că avem acum un astfel de magazin şi în România. Se numeşte Grab&Go, şi a fost creat de Teodor Hoaghea şi Ovidiu Cherecheş, doi tineri care au experienţă în IT în spate şi care au pus bazele acestui magazin la începutul anului, chiar înainte de pandemie.

Magazinul se află în Bucureşti, pe Calea Victoriei 85, şi are mai multe frigidere în care se află snacks-uri, băuturi răcoritoare şi alcoolice sau chiar iaurturi. Teodor mi-a mărturisit că speră ca în curând, pe măsură ce magazinul devine mai cunoscut şi mai popular pentru oamenii aflaţi în zonă, să aducă şi produse perisabile, precum salate sau sandvişuri.

Procesul de funcţionare este destul de simplu: descarci aplicaţia, te autentifici cu numărul de telefon şi adaugi cardul cu care vrei să plăteşti. Scanezi apoi codurile QR de pe frigiderele încuiate şi le vei putea deschide şi lua orice produs îţi doreşti. Frigiderele sunt dotate cu senzori care recunosc greutatea fiecărui produs şi ştiu automat ce ai luat, adăugându-l astfel pe „bonul” virtual din aplicaţie. Bineînţeles, dacă nu mai vrei un anumit produs, îl poţi returna şi acesta va fi scos de pe bon.

Pentru a uşura procesul viitorilor clienţi, cei de la Grab&Go au realizat şi un scurt videoclip care explică felul în care poţi folosi aplicaţia pentru a face cumpărături.

După ce ai terminat cumpărăturile, poţi apăsa pe butonul „Plăteşte” din aplicaţie, sau poţi pleca fără să mai faci acest lucru - plata se va face automat la 5 minute după ce ai ieşit din magazin.

Locaţia de pe Calea Victoriei este doar prima piesă din puzzle-ul celor doi tineri: aceştia doresc să ajungă la 10 locaţii până în 2021, inclusiv alte câteva în Capitală, în zone precum Piaţa Romană sau Piaţa Unirii, dar şi în alte oraşe din România. De asemenea, şi francizarea este în plan. Investiţia făcută până acum se ridică la suma de 40.000 de euro.

Magazinul funcţionează între orele 08:00 şi 22:00, însă Teodor spune că şi-ar dori ca acesta să ajungă să fie şi în regim non-stop, uşa fiind încuiată la orele târzii şi deblocată cu ajutorul aplicaţiei de către cei care vor să intre în magazin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările