Citroën lansează o maşină electrică de două locuri, pe care o poţi conduce fără permis

Citroën lansează o maşină electrică de două locuri, pe care o poţi conduce fără permis

Foto: Citroen

Producătorul francez spune că maşina, care a primit numele de Ami (prieten, în limba franceză), a fost concepută pentru condusul prin oraş şi pe străzi înguste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citroën Ami este bazat pe conceptul Ami One, pe care compania l-a lansat în 2019, şi căruia i-au adus câteva schimbări în designul final. Maşina va putea fi condusă fără permis de către persoanele care au cel puţin 14 ani, în Franţa, sau cel puţin 16 ani, în alte ţări europene.

Maşina are o baterie de 5,5kWh şi poate parcurge aproape 71km cu o singură încărcare, atingând o viteză maximă de 45km/h. Mai mult, poate fi încărcată la orice priză de 220v, iar încărcarea completă durează 3 ore.

Producătorul francez oferă celor interesaţi mai multe opţiuni de a cumpăra un Citroën Ami. Poţi alege să cumperi maşina pentru 6.000 de euro sau să achiţi întâi o sumă de 2.644 de euro, după care să plăteşti timp de doi ani câte 20 de euro în fiecare lună pentru o închiriere pe termen lung.

În plus, cei care doresc să încerce maşina, o vor putea găsi în aplicaţia de car-sharing Free2Move, disponibilă în Europa, care percepe o taxă de 0.26 euro pentru fiecare minut utilizat.

Comenzile pentru Citroën Ami încep pe 30 martie în Franţa, şi vor fi urmate de Spania, Italia, Belgia, Portugalia şi Germania. Primele maşini vor ajunge la cumpărători în luna iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: