Ce s-a lansat până acum la CES 2015: Maşina de spălat cu două cuve şi cel mai subţire smartphone cu zoom optic

Ce s-a lansat până acum la CES 2015: Maşina de spălat cu două cuve şi cel mai subţire smartphone cu zoom optic

Maşinile de spălat LG Twin Wash au două cuve - una sus şi una jos.

Săptămâna aceasta, în Las Vegas, SUA, are loc Consumer Electronics Show 2015 (CES), cel mai important târg de tehnologie al anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Giganţii lumii IT s-au strâns pentru a prezenta cele mai noi tehnologii şi cele mai inedite gadgeturi. „Adevărul“ a urmărit lansările din aceste zile pentru a vă oferi o idee despre tendinţele acestui an. Telefoanele sunt mai deştepte ca niciodată, iar maşinile de spălat au devenit şi ele mai inteligente.

Miza s-a dublat cu o nouă maşină de spălat

La târgul de tehnologie CES, sud-coreenii s-au dat în stambă cu o invenţie aparent simplă, dar, în acelaşi timp, foarte utilă. Maşina de spălat LG Twin Wash demonstrează că inovaţia nu stă neapărat în circuite, ci în creativitate. Twin Wash de la LG este, practic, o maşină de spălat cu două cuve: una superioară, clasică am putea spune, şi una în partea de jos, ascunsă într-un sertar. Acest sistem le permite utilizatorilor să spele două rânduri de haine. De exemplu, cuva de sus ar putea acomoda haine colorate, iar cea de jos hainele albe. LG Twin Wash dispune de tehnologia Turbo Wash care presupune spălarea hainelor cu ajutorul a două jeturi puternice de apă şi detergent. Trebuie menţionat şi faptul că maşina dispune de conectivitate WiFi şi poate trimite notificări atunci când programul s-a finalizat.

Aici ai toate noutăţile anunţate la CES 2015


Parchezi fără să te stresezi

CES 2015 nu e doar despre gadgeturi, telefoane şi drone, ci este prezentă acolo şi BMW. Compania producătoare de maşini şi-a prezentat prototipul de automobil care se parchează singur şi pe care îl poţi monitoriza prin ceasul tău inteligent. Maşinile autonome vor fi un laitmotiv al anului 2015, chiar dacă nu vom vorbi de unele integral independente, ci doar de unele ajutate de tot felul de sisteme. BMW, la CES 2015, a adus modelele i3 dotate cu sisteme inteligente de parcare a maşinii. Odată conectată maşina la smartwatch, poţi s-o controlezi prin acesta şi s-o parchezi fără să fii fizic în maşină.

Află totul despre noile modele BMW


Telefonul curbat a mai evoluat

În 2014, cei de la LG au prezentat şi un smartphone curbat, cu numele de LG G Flex. Totuşi, acesta s-a dovedit a fi mai mult un experiment. Acum, sud-coreenii au demonstrat că pot face o treabă mai bună. LG G Flex 2 are un design îmbunătăţit, făcându-l să arate mai bine decât „prototipul“ de anul trecut. Are un ecran curbat P-OLED de 5,5 inci la o rezoluţie full HD şi foloseşte procesorul Qualcomm Snapdragon 810, cel mai performant la acest moment, lucru care îl face cel mai deştept telefon de până acum. Memoria RAM este de 2GB şi se încarcă foarte rapid, ajungând la 50% din baterie în numai 40 de minute.

Citeşte mai multe despre LG G Flex 2 


Telefonul asta bun are cameră cu zoom

Asus Zenfone Zoom oferă o cameră de 13 megapixeli şi un zoom optic 3x. Asta înseamnă că te poţi „apropia“ mai mult de subiectul fotografiat prin apăsarea unui buton. Camera foto dispune de stabilizare de imagine, autofocalizare cu laser şi HDR. Nu este primul smartphone cu zoom optic, dar este cel mai subţire, având un profil de numai 12 mm. Camera frontală e perfectă pentru selfie-uri, fiind de 5 megapixeli. În plus, are un procesor foarte performant de la Intel, 4GB memorie RAM şi un ecran de 5,5 inch full HD. Telefonul taiwanezilor va fi disponibil în această primăvară sau la începutul verii.

Vezi şi alte lansări Asus


Google Glass are competitor în lupta pentru nas

Ochelarii Google Glass au acum primul competitor real. Cei de la Sony au prezentat, la CES 2015, SmartEyeglass Attach – o lentilă cu afişaj, care se ataşează de ochelarii obişnuiţi. Japonezii spun că Sony SmartEyeglass Attach poate fi folosit în sport sau la serviciu, sau în multe alte activităţi, afişând informaţiile într-un afişaj mic, de tip OLED, din colţul lentilei ochelarilor. Mai mult, modulul mai are şi o cameră video şi cântăreşte aproximativ 40 de grame.  

Află mai multe despre gadgetul Sony

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: