Zălăuanul exhibiţionist care a agresat două minore a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul în vârstă de 26 de ani din Zalău care a băgat spaima în adolescentele şi femeile din oraş, va da socoteală în faţa instanţei pentru două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri.

În urmă cu două săptămâni, postarea unui zălăuan pe Facebook năştea indignare în rândul locuitorilor din Zalău. Bărbatul solicita sprijin pentru a-l identifica pe cel care i-a agresat fiica în vârstă de 14 ani, ziua în amiaza mare, în scara blocului. „Vă rog să mă ajutaţi să găsesc un individ de vreo 30 ani, poartă ochelari de vedere, păr scurt, circa 1,70 m, un tip singuratic, locuieşte probabil în Dumbrava Nord (acolo a fugit şi l-am pierdut printre blocuri), care mi-a atacat fata în scara blocului în zona Dumbrava 1 (aproximativ ora 16). Orice informaţie este binevenită. Nu vreau să treacă nimeni prin ce am trecut noi azi”, scria părintele minorei pe site-ul de socializare.

Pentru ca exhibiţionistul să nu scape nepedepsit, tatăl fetei a depus o plângere la Poliţie, în care semnala faptul că în 25 iulie 2016, individul  a pipăit copila pe o fesă, după care şi-a dat jos pantalonii, expunându-şi organele genitale.

Postarea de pe Facebook a devenit virală, având aproape 500 de distribuiri pe diverse grupuri, determinând şi alte tinere să mărturisească faptul că au trecut prin experienţe similare. Părinţii unei dintre ele au făcut chiar o plângere penală, cu privire la o întâmplare din 23 august 2015, când acelaşi bărbat a pipăit-o şi a tras-o de fustă, într-o scară de bloc, pe o adolescentă în vârstă de 16 ani, după care i-a arătat părţile intime.

Exhibiţionistul a fost identificat în scurt timp de către oamenii legii, în persoana lui Emanuel Sabo,  al recunoscându-şi cele două fapte de care este acuzat, ne-au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. El a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cuprinsă între trei luni şi doi ani de închisoare sau amendă. Întrucât inculpatul şi-a recunoscut vina, el va beneficia de reducerea pedepsei cu o treime.

Ce spun specialiştii despre exhibiţionism

Potrivit psihiatrului Mihai Ciobanu, medic în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, exhibiţionismul este o afecţiune care face parte din marea categorie a tulburărilor de preferinţe sexuale, denumite ştiinţific parafilii ori, în termeni populari, perversiuni. „Expunerea organelor genitale în public reprezintă o modalitate prin care persoana în cauză obţine plăcere sexuală, de satisfacere a unei imagini de sine”, explică specialistul.
Acesta susţine că înainte de a se expune, aceste persoane au „o trăire extrem de intensă, de anxioasă, iar după, poate apărea o senzaţie de remuşcare, de autoacuzare ori un comportament de autopedepsire”. Nu este, însă, obligatoriu, să apară acest regret.

În ceea ce priveşte cauzele, medicul psihiatru spune că nu pot fi stabilite cu exactitate: „Sunt foarte mulţi factori care determină un comportament deviant, de la cei hormonali, la cei genetici ori educaţie. Problema nu apare, însă, peste noapte. Aceşti oameni pot duce o viaţă duală, manifestându-se anormal doar când vor să obţină plăcerea sexuală. În rest, ei se pot integra fără probleme în familie, la locul de muncă, în societate”.

Şi pentru că ulciorul spart nu merge de multe ori la apă, un exhibiţionist nu va putea să ascundă la nesfârşit perversiunea. „Pentru a obţine plăcerea, un exhibiţionist are nevoie de un <<partener>>, prin urmare la un moment dat comportamentul său deviant va ajunge în prim-plan”, menţionează dr. Mihai Ciobanu.

Potrivit spuselor sale, această afecţiune este foarte greu tratabile: „Nu există o pastilă-minune. Cheia stă în capacitatea individului de a-şi controla impulsurile sexuale, lucru care este posibil prin psihoterapie comportamentală. Terapia medicamentoasă constă în medicamente anticomportamentale, care să nu permită individului să devină violent, să se transforme dintr-un om care păstrează distanţa fizică, într-unul care intră în contact cu ceilalţi”.

Vă mai recomandăm:

A băgat spaima în femei şi copii! Un exhibiţionist din Zalău îşi atacă victimele în miezul zilei

Exhibiţionistul din Zalău a recunoscut că obişnuieşte să îşi arate organul genital trecătoarelor

Eliberarea din arest a unui pedofil german pune pe jar o comunitate din Sălaj. Oamenii se tem pentru copiii lor

Şapte ani de închisoare pentru pedofilul german prins în Sălaj. Sora şi cumnatul victimei, pedepse mai aspre, după ce „au vândut” copilul pedofilul

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite