Zălăuani trimişi în judecată pentru trafic de influenţă. Au cerut 40.000 de euro pentru o poliţă de asigurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a avut loc în luna mai. FOTO: Adevărul
Incendiul a avut loc în luna mai. FOTO: Adevărul

Lazăr Bogdan Mihai şi Jeler Anca Ioana, reprezentanţii S.C. Punctasig Asistent în Brokeraj SRL, din Zalău, au fost trimişi în judecată pentru că au cerut 40.000 de euro de la patronul unei fabrici distruse în incendiu pentru o adeverinţă din care să rezulte că bunurile erau asigurate.

 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus, zilele trecute, trimiterea în judecată a inculpaţilor Lazăr Bogdan Mihai, asociat şi administrator la S.C. Punctasig asistent în brokeraj SRL, din Zalău, şi Jeler Anca Ioana, angajat al aceleiaşi societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

40.000 de euro pentru o asigurare falsă


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „la data de 16 mai 2012, inculpaţii Lazăr Bogdan Mihai şi Jeler Anca Ioana, ambii în calitate de reprezentanţi legali ai S.C. PUNCTASIG ASISTENT IN BROKERAJ S.R.L., firmă cu obiect de activitate intermedierea asigurărilor, au pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale (denunţători) suma de 40.000 de euro lăsând să se creadă că au influenţă şi pot interveni pe lângă un angajat al unei firme de asigurări. Inculpaţii au susţinut că, în schimbul banilor, îl pot determina pe acest angajat să emită o adeverinţă din care să rezulte că firma denunţătorilor a achitat o poliţă de asigurarea a bunurilor acestei societăţi comerciale.“ 


Dosarul a fost înaintat spre judecare 


Procurorii au mai arătată că „acest înscris era necesar denunţătorilor pentru a obţine despăgubiri ca urmare a faptului că mai multe spaţii ale unei fabrici aparţinând firmei denunţătorilor au fost distruse într-un incendiu, inclusiv documentele doveditoare ale încheierii poliţelor de asigurare. Inculpaţii Lazăr Bogdan Mihai şi Jeler Anca Ioana au comunicat denunţătorilor că persoana la care intenţionau să intervină nu mai doreşte să emită actul solicitat, motiv pentru care denunţătorii nu le-au mai remis suma de bani pretinsă.“ Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sălaj. 

Pagubă de 2 milioane de euro 

Singurul incendiu înregistrat în luna mai la o fabrica din judeţul Sălaj a fost la West Co din Crişeni, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, citaţi de Graiul Sălajului. „Pe 15 mai 2012, un incendiu devastator, izbucnit în zorii zilei, a distrus în totalitate hala de producţie a societăţii comerciale West Co din Crişeni, care comercializează obiecte din fibră de sticlă. Potrivit primelor estimări făcute de către proprietar, pagubele au depăşit două milioane de euro. Doar hala era înregistrată la firma de asigurari. Întreaga linie de producţie şi stocul de produse nu erau asigurate“, mai arată sursa citată. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite