"Vânătoare" de chiulangii. Peste o sută de elevi, prinşi în offside

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barurile cu păcănele, destinaţia preferată a chiulangiilor FOTO Olimpia Man
Barurile cu păcănele, destinaţia preferată a chiulangiilor FOTO Olimpia Man

O amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale din preajma unităţilor de învăţământ a avut loc zilele trecute, în coordonarea poliţiştilor, în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Sălajul.

Acţiunea a avut loc în perioada 28 februarie - 3 martie în Bucureşti şi în 19 judeţe din ţară. În Sălaj, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Tincuţa Dumuţa, acţiunea a avut loc vineri, 1 martie şi a fost concentrată pe verificarea a 123 de unităţi de învăţământ, 24 din mediul rural şi 99 din urban. Poliţiştii au urmărit modul în care este executat serviciul de pază, modul în care se face accesul în incinta unităţilor de învăţământ, prezenţa persoanelor străine acolo dar şi prezenţa în afara şcoli, în timpul programului, a unor elevi plictisiţi de atâta carte. În această ultimă situaţie au fost identificaţi nu mai puţin de 102 elevi, cei mai mulţi, 64, fiind din şcoli şi licee din mediul urban. "În cursul zilei de astăzi, poliţiştii vor anunţa conducerile unităţilor de învăţământ în cauză cu privire la elevii găsiţi de colegii noştri", precizează purtătorul de cuvânt al IPJ.

La nivel naţional, poliţiştii au prins 264 de suspecţi de infracţiuni şi au depistat peste 1.500 de elevi care absentau de la ore, aplicând peste 12.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 2.500.000 de lei.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite