UPDATE Patru tineri arestaţi pentru trafic de etnobotanice. Tranzacţiile se făceau chiar şi în faţa bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore FOTO Arhivă
Cei patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore FOTO Arhivă

Doi tineri din Zalău vor fi aduşi în cursul zilei de marţi, 30 mai, în faţa magistraţilor Tribunalului Sălaj cu propunere de arestarea preventivă, sub acuzaţia de trafic de etnobotanice, iar alţi doi, minori, cu propunere de arest la domiciliu.

UPDATE ORA 15.50: Magistraţii Tribunalului Sălaj au admis propunerea procurorilor DIICOT Sălaj privind arestarea preventivă a celor doi tineri în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, acuzaţi de trafic de droguri. În ceea ce-i priveşte pe inculpaţii minori, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Cei patru au vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani şi, potrivit procurorului DIICOT Sălaj Dan Buduşan, se ocupă, de circa un an, cu comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Pentru destructurarea grupării, oamenii legii au organizat luni, 29 mai, un flagrant în cartierul Dumbrava Nord, în urma căruia, zălăuanul M.C.I, în vârstă de 19 ani, a fost prins în timp ce vindea astfel de substanţe către doi clienţi. Asupra bărbatului au fost găsite patru plicuri a câte un gram, care erau comercializate cu 30 de lei bucata, pentru ca în urma percheziţiilor domiciliare, anchetatorii să descopere alte 44 de plicuri cu etnobotanice.
"Au fost făcute patru percheziţii domiciliare, atât la liderul grupului infracţional, cât şi la alţi trei inculpaţi pe care i-am identificat ca fiind implicaţi în aceste activităţi. Doi dintre ei au 16, respectiv 17 ani, şi sunt elevi la un liceu din municipiu", a precizat Buduşan. Acesta susţine că M.C.I. era cel care furniza plicurile cu etnobotanice celorlalţi trei inculpaţi, care le vindeau, mai apoi, consumatorilor, în diverse zone ale municipiului. O parte dintre tranzacţii se desfăşurau chiar în apropierea unei biserici din oraş, dar şi lângă supermarket, în zona centrală ori în diferite cartiere.

Grupul infracţional se afla în vizorul anchetatorilor de aproape un an. Cercetările efectuate până în prezent au stabilit că în fiecare lună, tinerii efectuau între 100 şi 150 de tranzacţii. "Există clienţi care au la activ chiar şi 100 de tranzacţii, ştiut fiind că etnobotanicele creează dependenţă", mai spune procurorul DIICOT Sălaj, care ţine să tragă un nou semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl presupune consumul acestor substanţe periculoase.

Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi aduşi în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj, doi dintre ei, cu propunere de arestare preventivă, iar cei doi minori, cu propunere de arest la domiciliu. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor consumatorilor.

Mai puteţi citi:

UPDATE Dealeri de etnobotanice, săltaţi de procurori. Suspecţii vindeau drogurile de la fereastra unui apartament

Culmea tupeului! Condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri, un tânăr din Zalău continua să vândă etnobotanice

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite