UPDATE Drumul Judeţean 108R a fost deblocat. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din judeţ, după mai bine de 15 ore de ninsoare neîntreruptă.

UPDATE ORA 14.00: După mai multe ore în care circulaţia pe DJ 108R a fost blocată, existând pericolul prăbuşirii unor arbori, traficul a fost reluat în condiţii de siguranţă.

Drumul judeţean 108R este închis din vârful Meseşului spre Treznea, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe carosabil, iar alţii sunt în pericol să cadă sub greutatea zăpezii.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Secţiei Sălaj a Drumurilor Naţionale, Mircea Crişan, ninsoarea care s-a pornit miercuri seara, în jurul orei 19, a creat probleme în special în zona Zalăului şi a porţiunii de urcare a Meseşului, spre Cluj. "Utilajele noastre de deszăpezire au lucrat la foc continuu toată noaptea, astfel că se circulă binişor pe Meseş", ne-a transmis Crişan. Un utilaj a fost trimis la primele ore ale dimineţii şi pe DJ 108R, spre Treznea, pentru a face drumul practicabil. Sub greutatea zăpezii, mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe carosabil, la faţa locului intervenind un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj pentru a degaja carosabilul. Probleme similare au fost şi pe DJ 108D, în apropierea localităţii Cristur. "Pompierii au reuşit să deblocheze sensurile de mers, însă drumul spre Treznea rămâne deocamdată închis circulaţiei, deoarece există pericolul prăbuşirii unor arbori", au precizat reprezentanţii ISU.  Circulaţia ar putea fi reluată după orele amiezii.

Întrucât contractele încheiate de către Consiliul Judeţean Sălaj cu unităţile administrativ teritoriale pentru deszăpezirea drumurilor judeţene au expirat în 15 martie, în zonele cu probleme acţionează punctual societatea Pază Obiective şi Intervenţie.

Vă mai recomandăm:

FOTO Iarna a pus stăpânire pe Sălaj. Prima ninsoare doborât zeci de copaci

Firmă de deszăpezire, sancţionată de poliţişti. Ce amendă a primit pentru că nu a curăţat drumul

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite