FOTO Iarna a pus stăpânire pe Sălaj. Prima ninsoare doborât zeci de copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Sălaj ninge aproape fără oprire de la primele ore ale dimineţii, un strat generos de omăt acoperind carosabilul. De la drumari, la pompieri şi poliţişti, cu toţii au ieşit în teren în zonele cu probleme.

Dacă pentru cei mici, prima ninsoare a adus multă bucurie, autorităţilor le-a stricat ziua liberă. Până şi primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a ieşit în teren pentru a se asigura că echipele de intervenţie îşi fac treaba.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" al Judeţului Sălaj, pompierii au intervenit în municioiu pentru a îndepărta de pe carosabil ori de pe autoturisme, 19 copaci prăbuşiţi sub greutatea stratului de zăpadă depus pe ramuri. Astfel de incidente s-au produs pe străzile Dumbrava, Simion Bărnuţiu, Gheorghe Doja, Tudor Vladimirescu, Porolissum, B.P. Haşdeu, Kiss Karoly, Păcii şi lt. col.Teofil Moldoveanu. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar au fost avariate uşor două autoturisme. Un arbore a blocat şi o parte carosabilă pe DN 1C, la ieşire din localitatea Bîrsău Mare către Dej, în acest caz intervenind pompierii Gărzii Ileanda.

Tot în Zalău, din cauza zăpezii, un autobuz Transurbis a derapat în apropierea pasarelei din Dumbrava Nord, blocând pentru câteva zece de minute circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.
Deşi utilajele de deszăpezire au intervenit, traficul rutier a fost îngreunat în întreg judeţul din cauza ninsorii abundente. Oficialii Prefecturii au dat asigurări că niciun drum nu a fost blocat.

Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscare, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite.
"Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de airnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Sălajul se pregăteşte de iarnă. Consiliul Judeţean oferă primăriilor 1,1 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor

Subiectul finanţării bisericilor din banul public îi scindează pe liberalii sălăjeni. Unii au votat cu inima, alţii, cum le-a dictat preşedintele

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite