Unde mergem de 1 Mai: ce ştranduri s-au deschis şi care sunt preţurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea ştrandurilor şi piscinelor din Sălaj vor fi deschise de 1 mai, astfel că sălăjenii vor putea profita de vremea frumoasă anunţată de 1 mai şi se vor putea bălăci în voie.

La Boghiş, bazinele de afară sunt pline cu apă şi îi aşteaptă pe amatorii de distracţie încă de sâmbătă, 27 aprilie. Potrivit administratorului complexului, Cristian Toma, a fost umplut atât bazinul mare, cât şi cel pentru copii, iar preţurile sunt următoarele: 10 lei - intrarea pentru adulţi, 7 lei - pentru copii, 5 lei - locul de parcare pentru maşină. Există şi o reducere care se aplică, însă, doar de luni până joi, după ora 16.00, când adulţii plătesc doar 7 lei, copiii - 5 lei, iar parcarea maşinii este gratuită.

Până miercuri, 1 mai, se deschide şi Broscăria de la Şimleu. Cel puţin asta susţine administratorul Gligor Trifan, care spune că acum se fac ultimele pregătiri înainte de umplerea bazinelor cu apă. Preţul unui bilet rămâne, la fel ca şi anul trecut, 8 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii.

Şi băile din Jibou îşi aşteaptă vizitatorii de 1 Mai. Potrivit administratorului Viorica Buda, deocamdată se va putea face doar baie terapeutică, în căzile din baza de tratament, unde intrarea costă 10 lei de persoană. Din 10 mai se deschide, însă, şi piscina construită recent chiar lângă pensiune, unde intrarea se va face pe bază de abonament. Preţul unui abonament valabil o lună va fi de 300 de lei.

Zălăuanii vor trebui să se orienteze spre una dintre locaţiile enumerate mai sus, întrucât ştrandul oraş nu va fi deschis de 1 Mai. Potrivit administratorului Petru Buboi, bazinul din zona Sălii Sporturilor va fi gata pentru a-i primi pe amatorii de bălăceală cel mai devreme la 1 iunie, acum lucrându-se la repararea lui şi la refacerea podului de lemn ce se montează pe fundul bazinului pentru reducerea adâncimii.

Pentru cei care nu ţin neapărat să meargă la un ştrand de 1 Mai, Grădina Botanică din Jibou îi aşteaptă cu un veritabil spectacol de frumuseţe şi culoare, dat de cele peste 20.000 de lalele înflorite în această perioadă. O parte dintre sălăjeni vor opta, cu certitudine, pentru picnic, deşi, cel puţin în zona Zalăului, nu există un spaţiu amenajat adecvat în acest sens.Cei care vor ieşi la iarbă verde în poienile din jurul Zalăului trebuie să ţină cont că, odată cu vremea bună, au apărut şi căpuşele, aşa că la intoarcerea acasă se impune un control riguros al pielii pentru a depista eventualele insecte.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite