Unde pot merge teleormănenii de 1 mai?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grătarele din Pădurea Vedea îi aşteaptă pe ”muncitori” foto: Claudiu Dumitrache
Grătarele din Pădurea Vedea îi aşteaptă pe ”muncitori” foto: Claudiu Dumitrache

Teleormănenii care nu vor pleca din judeţ pe data de 1 Mai au câteva variante de a petrece ”Ziua Muncii” chiar la ei în judeţ. Ei pot alege relaxarea de la ştrand sau de pe malul Dunării, răcoarea din pădurile judeţului sau distracţia de la spectacolul de muzică populară ”Au înflorit salcâmii”.

Cele mai căutate locaţii vor fi, fără îndoială, pădurile. Alexăndrenii dornici să petreacă o după-amiază la un grătar pot alege Pădurea Vedea. Ea a fost amenajată de primărie cu grătare şi mese. De asemenea, în Parcul Pădurea Vedea există şi un spaţiu de joacă pentru copii, pentru ca părinţii să se poată relaxa la un grătar, iar cei mici să se dea pe topogane sau în leagăne. Micuţii sunt în siguranţă pentru că a fost blocat accesul în pădure cu maşina. Cei  care aleg Pădurea Vedea trebuie însă să aibă grijă, deoarece autorităţile au anunţat că îi vor sancţiona pe cei care lăsa gunoaie în urma lor.

Ştrandul Vedea îi aşteaptă pe iubitorii de soare şi apă

Cei care vor să se bronzeze sau să înoate au la dispoziţie Ştrandul Vedea. Complexul cuprinde un bazin acoperit, vestiare, duşuri, şezlonguri pentru cei care vor să stea la plajă, terenuri de fotbal şi tenis, iar mai nou şi jacuzzi.

Intrarea la ştrand costă 10 lei şi se face pe bază de buletin, care rămâne la recepţie până la plecarea din complex.  În ceea ce priveşte închirierea terenului de fotbal, preţul este de 20 de lei pe timp de zi şi 30 de lei noaptea.

Relaxare pe malul Dunării

Cei care aleg să se relaxeze pe malurile Dunăre trebuie să ştie că nici una dintre cele două plaje (din Zimnicea sau Turnu Măgurele) nu are autorizaţie sanitară. În aceste condiţii nu este exlus ca mersul la plajă în cele două zone să vă creeze adevărate neplăceri: conjunctivite, otite, afecţiuni digestive şi gastrointestinale. Mai mult decât atât, nici grătarele în aceste zone nu este permis. Cei care se gândesc să se relaxeze la o partidă de pescuit trebuie să ştie că în perioada 8 aprilie - 6 iunie este interzis pescuitul în scopul comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti.

Spectacol de muzică populară
Ziua muncii va fi sărbătorită la Alexandria printr-un superb spectacol popular. Primăria Alexandria organizează cu această ocazie, un spectacol folcloric în Pădurea Vedea.

Programul folcloric va fi susţinut de interpreţi îndrăgiţi: Petrică Mîţu Stoian, Maria Gusman, Ileana Lăceanu, Ion Drăgan, Daniela Rizea, Ansamblul “Burnasul” din Alexandria; Orchestra ”Burnasul”, Florin Pârlan, Ionela Aciu şi Florin Morcov. Spectacolul va începe la ora 19 şi este prezentat de Maria Gusman. Intrarea este liberă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite