Un elev de gimnaziu a gândit un auxiliar pentru studiu geografiei la clasele a VI-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev din clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Zalău, olimpic la geografie, a scris şi editat un auxiliar pentru studiul geografiei de clasa a VI-a. Lucrarea a apărut, zilele acestea, la Editura ”Caiete Silvane”.

Tânărul autor de ”manual” se numeşte Andrei Brisc şi este olimpic la geografie, anul trecut obţinând, spre exemplu, premiul al II-lea la etapa naţională a olimpiadei şcolare la această disciplină. Andrei este elev în clasa a VII-a la Şcoala ”Mihai Eminescu” din Zalău, iar profesoara lui de geografie, Camelia Butaş, îl descrie ca fiind pasionat de geografie .


„Studiul Geografiei este o provocare plăcută pentru elevii din ciclul gimnazial. Geografia Europei studiată în clasa a VI-a este o disciplină de actualitate în contextul actual, în care România face parte din marea familie europeană. În acest context, cunoaşterea continentului Europa prezintă o importanţă deosebită. (...) Autorul caietului de lucru, Andrei Brisc, este un elev pasionat de Geografie. Pentru el, descoperirea şi studiul Geografiei a devenit o preocupare continuă. Această preocupare a fost an de an încununată de succes la concursurile de specialitate. Sper ca acest caiet să fie doar primul dintr-un şir de multe alte materiale”, spune profesoara în prefaţa auxiliarului.


Lucrararea a apărut zilele acestea cu titlul de ”Caiet de Geografie pentru clasa a VI-a – Europa” la Editura ”Caiete Silvane”, în colecţia ”Didactica”. ”Prin acest demers şi prin altele de acest gen, încurajăm elevii sălăjeni perfomanţi să se manifeste şi în domeniul editorial”, spun reprezentanţii editurii.

Vă mai recomandăm:

Ei sunt elevii cu care ne mândrim: olimpicii care au câştigat premii la naţională

Măsură anti-chiul: elevii vor să meargă la şcoală gratis cu autobuzul

O bibliotecă neobişnuită, în Grădina Botanică din Jibou. Răsfăţ pentru minte şi simţuri: cărţile se citesc, obligatoriu, printre flori

E posibil în România: medaliat cu aur internaţional la filosofie, fără să fi studiat materia la şcoală


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite