Un angajat al Spitalului din Şimleu Silvaniei, trimis în judecată pentru că a violat un minor. Bărbatul şi-ar fi acostat victima în incinta unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul ar fi violat minorul în atelierul mecanic de la subsolul spitalului FOTO Andreea Vilcovschi
Bărbatul ar fi violat minorul în atelierul mecanic de la subsolul spitalului FOTO Andreea Vilcovschi

Un sălăjean reclamat de părinţii unui adolescent de 16 ani că le-ar fi abuzat sexual copilul, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu.

Potrivit informaţiilor furnizate de către procurori, inculpatul, în vârstă de 48 de ani, este angajat al Spitalului Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei, şi va fi adus în faţa instanţei sub acuzaţiile de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Anchetatorii susţin că în 4 aprilie, bărbatul a acostat minorul aflat în vizită la bunicul său internat în spital şi l-a condus în atelierul mecanic de la subsolul unităţii medicale, unde a încuiat uşa pe interior, împiedicându-şi astfel, victima, să iasă. Mai apoi, prin constrângere, a întreţinut raporturi sexuale orale cu băiatul.
Ajuns acasă, tânărul a povestit părinţilor ce i s-a întâmplat, iar tatăl a făcut, în ziua următoare, o plângere la poliţie. În cauză a fost deschis dosar penal. Cel acuzat nu şi-a recunoscut faptele, însă în urma testului poligraf a fost detectat un comportament simulat al inculpatului, ne-au spus procurorii.

În cazul în care va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea sta ani grei în spatele gratiilor. Pentru infracţiunea de viol, Codul Penal prevede între trei şi 10 ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă fiind stabilită şi pentru infracţiunea de privare de libertate în mod ilegal. Pentru situaţiile în care faptele sunt săvârşite în concurs, aşa cum zic procurorii că s-a întâmplat şi în acest caz, legea menţionează adăugarea unui spor de o treime din a doua pedeapsă.
Dosarul se află pe masa magistraţilor Judecătoriei Şimleu. În cursul săptămânii viitoare, Judecătoria Şimleu se va pronunţa vizavi de propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a inculpatului.

Acuzatul a intrat în concediu medical

Contactaţi, oficialii Spitalului Orăşenesc ne-au declarat că imediat după declanşarea scandalului, unitatea medicală a derulat o anchetă disciplinară, pe perioada căreia contractul de muncă al mecanicului a fost suspendat. După revenirea acestuia în câmpul muncii, conducerea instituţiei a decis mutarea lui într-un alt departament. „Acum, angajatul este în concediu medical. O decizie în ceea ce îl priveşte va fi luată după ce instanţa va pronunţa o hotărâre definitivă”, a precizat Mihail Vigu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Prof. dr. Ioan Puşcaş”.

Vă mai recomandăm:

Sufrageria groazei, din Sălaj: un tată îşi obliga copiii minori să se bată între ei, pentru propria distracţie. Apoi, îi snopea în bătaie pe „soldaţii mercenari”

Semnal de alarmă: Un spital din Sălaj funcţionează fără autorizaţie pentru unitatea de transfuzie sanguină

Cei doi monştri care au violat ani în şir două fetiţe au scăpat uşor. Vor sta mai puţin de 10 ani în închisoare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite