Topul liceelor din Sălaj la Bacalaureat. Unde s-au înregistrat cele mai mari procente de promovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata de promovare este mai mică decât anul trecut FOTO Adevărul
Rata de promovare este mai mică decât anul trecut FOTO Adevărul

Rata de promovare în judeţul Sălaj, înainte de contestaţii, este în scădere faţă de anul trecut. Datele centralizate arată că puţin peste 60% dintre candidaţi au luat Bacalaureatul.

În judeţul Sălaj, rata de promovare la Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este 60,26%, mai mică decât în 2019, când au promovat 61,24% dintre candidaţi. Pentru absolvenţii din promoţia curentă, rata de promovare este 66,07%, iar pentru cei din promoţiile anterioare, de 26,89%, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.
În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1.072 de candidaţi, din totalul celor 1.779 prezenţi. Au absentat 68 de absolvenţi, iar unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă şi nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni  ale examenului naţional de Bacalaureat.

Dacă anul trecut au fost şapte medii de 10, în 2020, doar trei liceeni au reuşit această performanţă: Medeea Mastan şi Anamaria Ardelean, colege în clasa de filologie de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, şi Raul George Pop, de la clasa matematică-informatică a Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei.
La proba de Limba şi literatura română s-au înregistrat 40 de note de 10, la proba de Limba şi literatura maternă, 16 de 10, la proba obligatorie a profilului, 80 de candidaţi au luat nota maximă, în timp ce la proba la alegere a profilului şi a specializării au fost 103 de 10.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău (96,57%), Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău (88,57%), Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău (88,46%) şi Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei (87,06%).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (şase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, până miercuri, 1 iulie, la ora 12:00, rezultatele finale urmând să fie anunţate duminică, 5 iulie.

Vă mai recomandăm:

Rezultate BAC 2020 Sălaj. Trei candidaţi au obţinut media 10

Cum a încercat un tânăr să trişeze la Bacalaureat. Colegii din sala de examen l-au dat de gol

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite