Cum a încercat un tânăr să trişeze la Bacalaureat. Colegii din sala de examen l-au dat de gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bac-ul se încheie în 25 iunie FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Bac-ul se încheie în 25 iunie FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Absolventul prins că a fraudat examenul şi-a pierdut dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Un tânăr care a susţinut miercuri, 24 iunie, proba obligatorie a profilului în cadrul examenului de Bacalaureat, a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Candidat dintr-o promoţie anterioară, acesta a absolvit liceul în judeţul Bihor, însă a dat examen în Sălaj, unde s-a mutat recent.
Acesta a intrat în examen având o microcască în ureche, prin care un amic îi dicta rezolvările cerinţelor. Nu pentru mult timp, însă, pentru că sunetele produse au ajuns şi la urechile celorlalţi candidaţi din sală, care l-au dat de gol profesorilor supraveghetori. Absolventul a fost eliminat din examen şi, conform regulamentului, el nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020, din totalul celor 1.733 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 1.678 (1.312 la matematică, respectiv 366 la istorie), conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Nu au fost candidaţi cu temperatura peste 37,3 grade.
Joi, 25 iunie, va avea loc ultima probă, cea la alegere  a profilului, primele rezultate urmând să fie afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16-19, şi 1 iulie, între 8 şi 12. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Mai puteţi citi:

Bacalaureat 2020 Sălaj. Aproape 300 de absolvenţi din promoţiile vechi dau examenul de maturitate

Hackerii au spart mailul Poliţiei Locale Zalău. Ce mesaje au trimis tuturor colaboratorilor instituţiei

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite