Surpriză culinară: cum se prepară ghiveciul de flori comestibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna lui Mărţişor, bucătarul Adrian Szucs, unul dintre concurenţii care au impresionat în preselecţii juriul emisiunii televizate „Chefi la cuţite“, vine cu o propunere culinară inedită.

Ghiveciul de flori comestibil este un preparat culinar interesant, ce asigură un mix de texturi, gusturi şi culori şi care încântă nu doar ochiul, ci şi papilele gustative. Rod al talentului, pasiunii şi imaginaţiei bucătarului, acest produs culinar este realizat din aluat de cozonac neîndulcit, umplut cu "pământ" din orez negru, aromatizat cu anason stelat.

Andivele roşii, ciupercile asiatice, germenii de mazăre şi sparanghelui au fost cu măiestrie aranjate în farfurie pentru crea un interesant aranjament floral, în timp ce pentru decor, ingeniosul bucătar a folosit pe post de "iarbă", o cremă pe bază de busuioc, precum şi un mix de mămăligă colorată cu cărbune vegetal şi boabe de porumb prăjit, respectiv ciuperci sote cu maioneză şi ceapă, drept pământ.

Pentru o redare cât mai fidelă a ghiveciului cu flori, Adrian Szucs a aşezat pe farfurie, din loc în loc, baby ţipar, un soi de peşte cu aspect asemănător unor viermişori de pământ.

Vă mai recomandăm:

Secretele sosului Bechamel, dezvăluite de un chef: dacă le respecţi, îţi iese o minune culinară

Meniul de efect cu care vei reuşi să îţi surprinzi musafirii. Trei reţete deosebite propuse Chef Adrian

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite