Meniul de efect cu care vei reuşi să îţi surprinzi musafirii. Trei reţete deosebite propuse Chef Adrian Szucs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă s-au anunţat musafiri la masă şi vrei să îi surprinzi cu ceva inedit, poţi încerca preparatele propuse de Chef Adrian Szucs.

În culegerea sa "Meniul din casa ta", Chef Adrian Szucs oferă 27 de reţete potrivite pentru o masă rafinată servită musafirilor. Iată trei propuneri inedite pe care le poţi încerca în propria bucătărie şi cu care sigur îţi vei impresiona invitaţii:

Ardeiul regilor

Un ardei kapia, 110 gr şalău, 100 gr crab, 100 ml lapte, sare, piper, 25 gr unt, 200 ml ulei, un ou, 25 gr făină, o lămâie.

Preparare: Ardeiul Kapia se coace în cuptor, la 180 de grade, pentru 20 minute, într-o tavă cu apă şi ulei, apoi se curăţă.
Se fierb şalăul şi crabul în apă cu sare şi lămâie, după care se toacă mărunt. Pregătim un sos bechamel, din unt, făină şi lapte, şi îl amestecăm cu carnea de peşte. Cu pasta obţinută umplem ardeiul copt. Tăvălim ardeiul prin făină şi ou, apoi îl prăjim în ulei. Când s-a rumenit, îl scoatem pe şerveţel absorbant, pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Supă de vin Xerez (Jerez)

250 gr mazăre boabe, 250 gr ardei roşu, 250 gr creveţi, 250 gr de ţipar, 300 gr de maioneză, vin de Xerez, sare, apă sau zeamă de peşte.

Preparare: Se pune o oală cu apă pe foc. Când începe să fiarbă, se adaugă mazărea, ardeiul iute tăiat în sferturi, creveţii curăţaţi şi ţiparul fără piele şi oase, tăiat bucăţele. În loc de apă se poate face o zeamă din oase de peşte şi din crusta creveţilor. Se lasă totul la fiert 25 de minute, la foc mic, iar după ce se răceşte se adaugă maioneza, agitând cu o spatulă pentru a se amesteca bine (supa trebuie să fie călduţă, altfel se va tăia). Se pune un strop de vin Xerez - sau alt vin fin - şi sare. Când se serveşte, se încălzeşte uşor, dar fără să fiarbă, pentru a nu se tăia.

Coadă de bou cu sos

O coadă de bou (aproximativ 1,5 kg), făină, ulei, două cepe, un morcov, un ardei verde, un ardei roşu, un căţel de usturoi, un ardei iute, 400 ml de vin roşu, apă.

Preparare: Se trec bucăţile de coadă prin făină şi se pun la rumenit într-o cratiţă cu puţin ulei, la foc iute. În doar cinci minute vor fi gata. Se mută din cratiţă într-o tavă şi se rumenesc zarzavaturile tăiate în bucăţi mari în acel ulei, la foc mic, 35-40 de minute. Se adaugă vinul roşu şi se lasă să scadă la foc mic 20 de minute. Se pune în cratiţă şi coada, împreună cu sucurile pe care le-a lăsat în timpul "şederii" ei afară din cratiţă şi se adaugă continuu câte puţină apă. Se lasă să fiarbă cu capac la foc mic, circa două ore şi jumătate. Înainte de servire, amestecul de legume din tigaie se pasează şi se strecoară printr-o sită, pentru a rezulta un sos fin. Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţetă simplă de post din Ardeal. Cum se prepară şi ce gust are reţeta de tomnaji în moare

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Secretele preparării silvoiţei. Cum făceau bunicii produsul tradiţional din prune bistriţe, o delicatesă puţin promovată

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite