Spuma învăţământului sălăjean, premiată de Consiliul Judeţean. Olimpicii naţionali şi internaţionali şi profesorii care i-au pregătit au primit premii de peste 26.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

62 de elevi premiaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare, dar şi la competiţiile sportive au fost  recompensaţi pentru performanţa lor, alături de profesorii şi antrenorii care i-au pregătit, în cadrul Galei Olimpicilor, eveniment organizat în fiecare an cu ocazia Zilelor Învăţământului Sălăjean.

Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Judeţean Sălaj, care a asigurat şi în anul acesta fondurile necesare premierii. Este vorba despre peste 26.000 de lei, din care 11.100 de lei s-au dus pe premierea elevilor (69 la număr, care au primit, în funcţie de performanţa obţinută, sume cuprinse între 100 şi 400 de lei), şi 72 de cadre didactice, pentru care fondul de premiere a fost de 15.250 de lei.


Printre premianţii galei s-au numărat şi zece elevi care au obţinut distincţii în competiţii internaţionale. Seria premierilor a fost deschisă de sportivul Rareş Bălean, legitimat la Clubul Sporitv Şcolar, campion balcanic Juniori II la volei, posesorul unei medalii de bronz la Balcaniada de Juniori I şi locul 9 la Campionatul European de Volei Tineret.


A urmat, apoi, Diana Nedelcu, elevă a Colegiului Naţional Silvania Zalău, care a obţinut premiul al II-lea la Olimpiada Internaţională de Lectură. Tot de la CNS, Totos Gyorgy – menţiune, Nagy Istvan – premiul III, Mate Rudolf – menţiune au fost premiaţi obţinând aceste distincţii la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa. Bogdan Eszter (CNS) a fost recompensată pentru premiul IIobţinut la Olimpiada Internaţională de limbă, literatură şi cultură maghiară, iar Keresztes Beata, absolventă a Şcolii ”Simion Bărnuţiu”, a fost răsplătită pentru că a adus acasă premiului II la Olimpiada Internaţională de limbă, literatură şi cultură maghiară. La acelaşi concurs a obţinut premiu special şi Csapo Krisztina (Liceul Reformat Wesslenenyi), recompensată şi ea de consiliul judeţean.


De la premiere nu a lipsit, nici în acest an, una dintre cele mai prolifice olimpice din Sălaj: Cristiana Petre. Ea a fost recompensată acum pentru premiul special obţinut la Olimpiada Internaţională de Lectură. Tot premiu special la aceeaşi olimpiadă a obţinut şi Denisa Corondeanu, absolventă a Şcolii ”Mihai Eminescu” din Zalău.


Printre elevii premiaţi s-a numărat şi micuţa Alice Ghile, elevă a Liceului de Artă ”Ioan Sima”, care a câştigat anul acesta premiul I la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare ”Mamaia Copiilor”. Alice a impresionat auditoriul deschizând evenimentul cu o interpretare emoţionantă a Imnului Naţional.

Vă mai recomandăm:

O companie multinaţională a dat burse de 9.600 de lei pentru 40 de studenţi cu potenţial de lideri şi cu rezultate bune la învăţă


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite