Simularea Evaluării Naţionale în Sălaj. Ce note au obţinut elevii şi ce probă i-a pus în încurcătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai puţin de jumătate dintre elevi au luat nota 5 FOTO Arhivă
Mai puţin de jumătate dintre elevi au luat nota 5 FOTO Arhivă

Rezultate îngrijorătoare la Simularea Evaluării Naţionale în judeţul Sălaj. Doar jumătate dintre candidaţii care au participat la testări au primit note peste 5, arată statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Matematica le-a dat şi în acest an bătăi de cap elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, mai puţin de 40% dintre ei reuşit să ia notă de trecere.

Deşi procentul notelor peste 5 obţinute la Simulare este mai mare decât anul trecut, elevii sălăjeni au dovedit că nu sunt pregătiţi pentru evaluarea pe care trebuie să o susţină în vară. Statisticile Inspectoratului Şcolar arată că la clasa a VIII-a, din totalul celor 1.879 de candidaţi, doar 54,23% au reuşit să ia note peste 5, în timp ce la clasa a VII-a, au luat notă de trecere 53,15% din cei 1.934 de elevi.

Şi în acest an, proba la matematică le-a dat mari bătăi de cap şcolarilor, în condiţiile în care au promovat doar 38% dintre cei de a VIII-a, respectiv 41% dintre cei de-a VII-a.
Spre deosebire de Simularea din 2018, când, la nivelul judeţului  s-au înregistrat 10 note de 10, în acest an, elevii claselor a VIII-a au obţinut 16 note de 10, distribuite astfel: 4 note de 10 la limba română, 6 note de 10 la limba maternă şi 6 note de 10 la matematică.

La clasa a VII-a, s-au înregistrat 7 note de 10, toate la matematică.

Rezultatele de la Simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate în Consiliile Profesorale, în discuţiile la clasă cu elevii precum şi în cadrul unor şedinţe cu părinţii, stabilindu-se, ulterior, planuri de măsuri remediale.

Vă mai recomandăm:

Bilanţul primului semestru în învăţământul sălăjean: mii de elevi corigenţi şi cu nota scăzută la purtare

Proiectul care ajută peste 700 de elevi să se orienteze în carieră. Investiţia de 170.000 de dolari, asigurată de o multinaţională

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite