Proiectul care ajută peste 700 de elevi să se orienteze în carieră. Investiţia de 170.000 de dolari, asigurată de o multinaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la ediţiile anterioare, proiectul s-a adresat numai elevilor din Zalău, din acest an, el a fost extins şi la cei care învaţă în şcolile din Jibou.

Aproximativ 750 de elevi de clasa a VII-a de la 14 unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj vor fi consiliaţi în carieră în scopul orientării şcolare şi profesionale prin intermediul proiectului “Motivaţi pentru Carieră”. Implementat de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj şi finanţat compania TenarisSilcotub, programul de consiliere vocaţională a fost lansat în urmă cu trei ani. De atunci, peste 1.200 de elevi aflaţi în ultimele clase de gimnaziu au fost ajutaţi să aleagă cea mai bună opţiune în orientarea şcolară şi profesională.

“Am iniţiat acest proiect în 2017 pornind de la dorinţa de a identifica competenţele elevilor din comunităţile noastre. Programul oferă informaţii utile părinţilor şi elevilor, dar şi cadrelor didactice şi autorităţilor locale. Rezultatele bune obţinute ne confirmă că investiţia este de interes şi va avea efecte pe termen lung. Sperăm să existe şi alte companii sau autorităţi locale dornice de a implementa această iniţiativă în alte oraşe din România”, a declarat preşedintele TenarisSilcotub, Mihaela Popescu.

Dacă ediţiile anterioare s-au adresat numai elevilor din Zalău, începând din acest an, în grupul ţintă au fost incluşi şi elevii din Jibou. În acest fel, numărul şcolilor vizate a ajuns la 14, beneficiari ai programului fiind 35% din efectivul total de elevi de clasa a şaptea din judeţul Sălaj.

Derularea programului este finanţată de compania TenarisSilcotub, printr-o finanţare de 170.000 de dolari.

Program complex de consiliere vocaţională

Potrivit Melaniei Gârdan, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj, "Motivaţi pentru carieră” este unul dintre cele mai complexe programe  de consiliere vocaţională din ţară: “Încă din primul an de implementare ne-a oferit oportunitatea sa creăm puncte comune între toate părţile interesate de succesul pe termen lung al elevului, consilierul şcolar având un rol definitoriu. De-a lungul celor trei ani, satisfacţiile profesionale ale echipei de proiect au fost susţinute de feedback-ul primit de la elevi şi părinţi, beneficiarii direcţi”.

Aceasta a subliniat că obiectivele generale ale programului vizează consilierea individuală şi colectivă a elevilor privind autocunoaşterea şi dezvoltarea personală, explorarea profilelor ocupaţionale şi planificarea carierei, alături de evaluarea intereselor, a abilităţilor şi a trăsăturilor de personalitate ale elevilor, prin aplicarea unor teste şi chestionare specifice în cadrul unei platforme informatice, în vederea confirmării sau a reconsiderării opţiunilor de orientare şcolară.

"Motivaţi în carieră" este parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a comunităţilor din Zalău, Călăraşi şi Câmpina, în care TenarisSilcotub investeşte anual 1 milion de dolari şi a cărui pilon este educaţia.

Vă mai recomandăm:

Tenaris îşi continuă dezvoltarea în România. A cumpărat un fost gigant al cuprului

Oferta cu care conducerea Tenaris vrea să stingă conflictul din fabrica de la Zalău. Ce îi nemulţumeşte pe sindicalişti

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite