Sălăjenii înarmaţi, controlaţi de poliţişti. Opt au rămas fără drept de port armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Sălaj sunt 415 deţinători de arme neletale FOTO Arhivă
În Sălaj sunt 415 deţinători de arme neletale FOTO Arhivă

Un amplu control derulat de poliţişti în ultimele luni la deţinătorii de arme neletale din judeţ a scos la iveală faptul că nu toţi sălăjenii care au astfel de arme îndeplinesc condiţiile pentru a le putea deţine.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, în judeţ sunt înregistraţi 415 deţinători de astfel de arme, neletale, dintre care au putut fi verificaţi 409, ceilalţi şase fiind plecaţi din ţară la momentul controlului. Dintre cei verificaţi, în două cazuri a fost suspendat dreptul de port şi folosire a armelor, întrucât titularii au fost învinuiţi într-o cauză penală, situaţie în care legea nu permite acest drept.

În alte şase cazuri dreptul de port şi folosire a armelor a fost anulat, după ce oamenii legii au constatat că titularii fie fuseseră condamnaţi defintivi, fie nu mai erau apţi din punct de vedere medical sau psihologic.

Alţi opt deţinători de arme au fost amendaţi pentru că nu s-au achitat de sarcina legală de a anunţa Poliţia, în termen de maximum zece zile, la schimbarea domiciliului sau a datelor de identitate. Valoarea amenzilor aplicate celor opt este de 2.400 de lei.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite