Ruina Casei Memoriale Iuliu Maniu se vede de la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele cu Casa Memorială Iuliu Maniu din Bădăcin, judeţul Sălaj, care are nevoie de ajutor pentru a rămâne în picioare, au ajuns la urechile unor români stabiliţi în Washington, SUA.

După ce zălăuanii stabiliţi la Chicago au pus la ediţia din 2015 a Zilelor Zalăului la Chicago o urnă pentru donaţii în care cei interesaţi să contribuie la campania publică de strângere de fonduri pentru reabilitarea casei lui Iuliu Maniu să poate face asta, iată că în acest demers s-au putea implica şi românii stabiliţi la Washington. Potrivit echipei de campanie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, preotul Cristian Borz, cel care încearcă de ani buni să obţină fonduri pentru lucrările atât de necesare casei fostului premier al României, a stat de vorbă, prin Skype, timp de mai multe ore cu românii de peste Ocean, răspunzându-le la toate întrebările despre imobilul din Bădăcin. La întâlnire a participat şi un fost consul SUA în România şi a fost organizată la iniţiativa lui Dorin Munteanu, un tânăr din diaspora care cunoaşte foarte bine proiectul de salvare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu“.

Se lucrează la pereţi

După ce anul trecut, cu banii adunaţi prin Campania publică „Salvaţi istoria naţională, Salvaţi Casa lui Iuliu Maniu” s-a reuşit refacerea fundaţiei clădirii, luna aceasta s-a trecut la refacerea şi consolidarea pereţilor, mai cu seamă cu unul - la grav afectat - s-a şi prăbuşit, punând la pământ şi un geam şi o uşă. Vineri, 19 februarie, pe şantierul de la Bădăcin au fost reprezentanţii proiectanţilor şi ai constructorului, care au evaluat lucrările făcute până în prezent şi au dat noi dispoziţii de şantier. ”Problema este că lucrările care se derulează acum s-ar putea să depăşească, ca şi cost, suma de bani strânşi prin intermediul campaniei”, transmite echipa de proiect.

Cei care doresc să sprijine acest proiect, o pot face donând în conturile:

Lei: RO22RZBR0000060002085400

Euro: RO18RZBR0000060002899205

Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730

Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu-Silvaniei, jud. Sălaj

Vă mai recomandăm:

Dezastru la casa memorială Iuliu Maniu: un perete exterior s-a prăbuşit sub greutatea timpului şi a nepăsării

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite