Preparatul ideal după sărbători. Cum faci cea mai bună ciorbă cu hrean şi perişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acreşte ciorba cu zeamă de varză FOTO Mircea Groza
Acreşte ciorba cu zeamă de varză FOTO Mircea Groza

După sărbătorile de iarnă în care ne-am ghiftuit cu mâncăruri consistente, o ciorbă limpede şi acră este preparatul ideal pentru masa de prânz.

Ingrediente: carne tocată de curcan, varză murată, zeamă de varză, zarzavat (morcov, ţelină, pătrunjel, păstârnac), cimbru, mărar, frunze de ţelină, usturoi, ardei, ceapă, ulei, orez.

Într-o oală adăugaţi trei linguri de ulei, în care căliţi uşor, până se înmoaie, o cană cu varză murată, tocată cubuleţe. După câteva minute, adăugaţi şi o ceapă tocată şi trei căţei de usturoi mărunţit.
Lăsaţi la foc mic, amestecând continuu, apoi completaţi cu o bucată de ţelină, un morcov şi un păstârnac, ambele date pe răzătoarea mare. Umpleţi oala cu apă caldă, adăugaţi un pătrunjel întreg pentru un plus de aromă, puţină sare, crenguţe de cimbru şi mărar, precum şi frunze de ţelină.

ciorba acra de perisoare foto mircea groza

Ciorba va avea un gust aparte dacă veţi pune la fiert un os de pui ori de curcan.

Pentru a pregăti perişoarele, aveţi nevoie de carne tocată, o ceapă mică, tocată foarte mărunt, sare, piper, boia dulce, un ardei măcinat, pătrunjel verde, un ou şi o lingură cu orez. Amestecaţi foarte bine toate aceste ingrediente, apoi modelaţi perişoarele.

ciorba acra de perisoare foto mircea groza

Adăugaţi-le în zeama din care aţi scos osul şi frunzele, şi puneţi şi un ardei roşu, tocat, care va da culoare mâncării, precum şi o bucată de hrean, dat pe răzătoarea mică. Perişoarele sunt fierte în momentul în care se ridică la suprafaţă. Într-o crăticioară, daţi zeama de varză în clocot, apoi turnaţi-o în ciorbă.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Specialităţi tradiţionale la tăiatul porcului. Ce bucată de carne să alegi pentru a obţine un deliciu culinar

Cum faci cea mai bună mâncare de fasole cu ciolan. Ingredientele simple care îi dau savoare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite