„Porţie” dublă de cultură pentru sălăjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista „Caiete Silvane” propune sălăjenilor pasionaţi de cultură o ediţie dublă, următoarea apariţie urmând să aibă loc de abia în luna octombrie. Pe coperţile revistei sunt publicate câteva din pozele apărute în cadrul expoziţiei „Maskolectiv plus”.

Sub titlul generic „Măşti, istorii, tradiţii”, numărul dublu al revistei de cultură „Caiete Silvane” aduce sălăjenilor materiale interesante şi variate, începând de la lirică şi până la analiză istorică sau critică literară. Două pagini sunt dedicate unui studiu, semnat de Camelia Zaha, referitor la masacrele de la Ip şi Treznea, petrecute în urmă cu 70 de ani, în urma Dictatului de la Viena. Tot la capitolul „Istorie locală”, cercetătorul Marin Pop ne prezintă „File din istoria satului Chilioara”, un studiu amplu şi complet, care acoperă întreaga devenire a acestei localităţi, care face parte din comuna Coşeiu.

Pasionaţii de poezie pot întâlni în paginile „Caietelor Silvane”, operele lui Marcel Lucaciu, George Vulturescu, dar şi creaţii populare, din zona Codru, culese de Augustin Mocanu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite