"Performanţă" în hoţie: un bărbat a reuşit să fure peste 2.000 de litri de motorină din rezervoarele maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţul a furat anul acesta peste 2.000 de litri de motorină FOTO Arhivă
Hoţul a furat anul acesta peste 2.000 de litri de motorină FOTO Arhivă

Un bărbat de 36 de ani din Zalău a fost prins şi arestat preventiv după ce în ultimele lui a reuşit să fure peste 2.000 de litri de motorină, în special din rezervoarele unor camioane şi utilaje aparţinând unor societăţi comerciale din Sălaj.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, bărbatul, Tiberiu M., a fost prins după ce, în noaptea de 12 spre 13 septembrie, în jurul orei 00.23, poliţiştii de la Postul de Poliţie Pericei au fost sesizati de către dispeceratul unei firme specializate de pază din Zalău că dispozitivul de alarmare contra efracţiei, montat pe gardul imprejmuitor al unei firme din Pericei, a fost activat, fiind posibilă săvârşirea unei infracţiuni de furt. La faţa locului, poliţiştii l-au prins pe Tiberiu având în autoturismul proprietate personală nouă bidoane din plastic de 60 l, respectiv 30 l, un cleşte tip gură de lup, un levier, un furtun şi două pâlnii din metal. Bărbatul a declarat că intenţiona să sustragă motorină din utilajele parcate în incinta societăţii comerciale.


În urma cercetărilor efectuate, poliţişţii au stabilit că M. Tiberiu mai furase 820 litri motorină, în noaptea de 28 spre 29 august, respectiv 3 spre 4 septembrie 2013, din utilajele aparţinând aceleiaşi firme.
Poliţiştii au extins investigaţiile şi au reuşit să probeze faptul că, în perioada martie - septembrie, acesta a mai furat 1280 l motorină, pe timp de noapte, din incinta mai multor societăţi comerciale de pe raza oraşului Şimleu Silvaniei şi Pericei, precum şi alţi 80 de litri dintr-un camion al unei persoane fizice.


Bărbatul a fost reţinut pe o durată de 24 ore, apoi prezentat Judecătoriei Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele acestuia un  mandat de arestare preventivă pe o durată de 29 zile, pentru furt calificat.
 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite