Patru jandarmi din Sălaj condamnaţi cu suspendare după ce au bătut un bărbat, trecuţi în rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jandarmi

Patru jandarmi din Sălaj care au fost condamnaţi de Curtea Militară de Apel Bucureşti la 11 luni de închisoare cu suspendare, după ce, în 2010, au ameninţat şi au bătut un bărbat au fost trecuţi în rezervă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că patru jandarmi au fost trecuţi în rezervă, după ce au fost condamnaţi, în 29 ianuarie, de Curtea Militară de Apel Bucureşti, la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă.

"Instanţa respectivă i-a găsit vinovaţi că, în 2010, au ameninţat şi au agresat fizic un cetăţean din comuna Agrij. Potrivit legislaţiei în vigoare, cadrele militare în activitate, condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării, sunt trecute în rezervă sau direct în retragere din oficiu", a explicat Isaia Micle, pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, incidentul în care cei patru l-au bătut pe acel om a avut loc în noiembrie 2010, când jandarmii au fost chemaţi la un bar din comuna Agrij pentru a aplana un conflict. Ulterior, cel bătut a depus plângere împotriva celor patru jandarmi.

"Urmărirea penală împotriva celor patru jandarmi ai IJJ Sălaj a început în noiembrie 2010, după ce bărbatul din Agrij a depus o plângere la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj-Napoca. În urma cercetărilor efectuate de procurori, jandarmii, cu vârste cuprinse între 29 şi 35 de ani, au fost trimişi în judecată pentru purtare abuzivă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Militar Cluj-Napoca", a spus Isaia Micle.

Potrivit sursei citate, în urma judecării procesului, cei patru jandarmi au fost găsiţi vinovaţi, însă au atacat decizia la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

"Cei patru inculpaţi au fost condamnaţi de instanţa clujeană pentru purtare abuzivă, însă aceştia au făcut recurs împotriva soluţiei date de magistraţi. Recursul a fost judecat la Curtea Militară de Apel Bucureşti. În urma deciziei date de magistraţii instanţei superioare, cei patru inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă", a afirmat Isaia Micle.

Potrivit sursei citate, din cei patru jandarmi trecuţi în rezervă, cel cu cea mai mică vechime în muncă era încadrat în cadrul IJJ Sălaj de patru ani şi şase luni, în timp ce jandarmul cu cei mai mulţi ani lucraţi în cadrul IJJ Sălaj a fost angajat timp de 13 ani şi zece luni.

Primarul comunei Agrij, Pamfil Berar, a declarat, pentru Mediafax, că îşi aminteşte de incidentul din 2010, când cei patru jandarmi au fost chemaţi pentru aplanarea unui conflict.

"Îmi amintesc că, la finele anului 2010, un cetăţean a fost bătut de jandarmi într-un local public din comună, aceştia din urmă fiind solicitaţi să intervină la un scandal iscat în local. Nu cunosc, însă, motivul pentru care reprezentanţii legii au ajuns să-l bată pe localnic", a spus edilul.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite