Parchetul Sălaj şi-a făcut bilanţul. Prejudiciul din evaziune fiscală a explodat în decurs de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prejudiciul este mai mare decât dublul celui din 2017
Prejudiciul este mai mare decât dublul celui din 2017

Procurorii sălăjeni au reţinut, în 2018, un prejudiciu din evaziune fiscală ce depăşeşte dublul celui înregistrat cu un an înainte.

Procurorii sălăjeni au soluţionat, în 2018, 48 de cauze de evaziune fiscală, prin 16 rechizitorii şi opt acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, a declarat Bogdan Chiş, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Potrivit spuselor sale, prejudiciul total din dosarele de evaziune ce au fost înaintate instanţelor de judecată depăşeşte 33 milioane de lei şi 46.000 de euro, mai mult decât dublul celui reţinut în anul anterior. "În cadrul acestor dosare, procurorii au instituit sechestre pentru bunuri până la concurenţa sumei de 57,6 milioane de lei, pentru a asigura recuperarea prejudiciului. Din acest punct de vedere, consider că activitatea desfăşurată în cursul anului 2018 a fost una extrem de bună, cu rezultate extrem de bune", a precizat şeful Parchetului.

Cel mai spectaculos caz de evaziune ce a ajuns anul trecut pe masa judecătorilor este al soţilor Johann şi Georgeta Bohmer, acuzaţi că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 12 milioane de lei. Potrivit procurorilor, în perioada 2011 – 2013, inculpaţii, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, respectiv de asociat şi director economic, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, cheltuieli fictive şi alte operaţiuni fictive, în baza a 942 facturi fiscale.

Anul trecut, cei 20 de procurori din judeţ au avut de soluţionat 11.880 de cauze, cu 7% mai multe decât în 2017, şi au soluţionat 3.987 de cauze. În total, anchetatorii au trimis în judecată 666 de inculpaţi, 39 dintre ei, în stare de arest preventiv.

Mai puteţi citi:

Procurorii, neputincioşi în faţa neregulilor în organizarea concursurilor din instituţii publice. „Oamenii ne acuză că nu le facem dreptate“

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite