O mare actriţă vine în sprijinul cinstirii unui mare român. ”Dacă nu ne respectăm Istoria nu vom putea niciodată să ne construim viitorul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Pellea a donat 1.000 de lei pentru salvarea casei lui Iuliu Maniu FOTO Facebook Oana Pellea
Oana Pellea a donat 1.000 de lei pentru salvarea casei lui Iuliu Maniu FOTO Facebook Oana Pellea

Marea actriţă Oana Pellea se alătură zecilor de români care au donat sume de bani în campania publică pentru salvarea casei lui Iuliu Maniu, din Bădăcin - Sălaj. După donaţia făcută de actriţă, ar mai fi nevoie de aproximativ 3.000 de lei pentru demararea lucrărilor de primă urgenţă.

Actriţa Oana Pellea s-a alăturat campaniei publice „Salvaţi Istoria Naţională, Salvaţi Casa lui Iuliu Maniu din Bădăcin!“, demarată la începutul acestui an cu scopul de a strânge bani pentru reabilitarea casei memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, aflată în pragul prăbuşirii. Vestea implicării Oanei Pellea ne-a fost dată chiar de către iniţiatorul campaniei, preotul Cristian Borz, un mesaj în acest sens fiind postatpe pagina de Facebook a actriţei:  "Casa lui Iuliu Maniu … mai este nevoie de 4.000 roni...din clipa aceasta …mai este nevoie de 3.000 roni. Nu pot să nu contribui… este vorba despre Patrimoniul Naţional. Dacă nu ne respectăm Istoria nu vom putea niciodată să ne construim viitorul… şi un leu contează… vă multumesc. Oana Pellea"


Cu cei 1.000 de lei donaţi de Oana Pellea, suma adunată în cele aproximativ patru luni de la demararea campaniei ajunge la 36.800 de lei, provenită din 53 de donaţii în lei, euro, dolari sau lire.  Donaţiile au venit atât din ţară cât şi din străinătate, procentul acestora fiind aproximativ egal, suma provenind de la donatorii din ţară fiind însă mai mare. Un sfert din cei care au donat sunt din Sălaj, majoritatea fiind persoane fizice, alături de care se regăsesc şi şase firme şi o fundaţie.


Potrivit preotului Cristian Borz, suma minimă necesară pentru demararea lucrărilor de susţinere a fundaţiei, considerate de primă urgenţă, este de 40.000 de lei.
Doritorii pot să sprijine acest proiect, donând în conturile:

Lei: RO22RZBR0000060002085400
Euro: RO18RZBR0000060002899205
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730
Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com
deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu-Silvaniei, jud. Sălaj

Vă mai recomandăm:

FOTO Cum ne batem joc de testamentul lui Iuliu Maniu. Apel pentru salvarea casei memoriale a Sfinxului de la Bădăcin

Cum justifică Seniorul Coposu cele trei „greşeli“ ale lui Iuliu Maniu

Cum i-a salvat Iuliu Maniu de la moarte pe 38 de evrei. Scrisoarea lui Corneliu Coposu care demontează acuzaţiile de antisemitism lansate de comunişti


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite