O cisternă încărcată cu 10.000 de litri de aditiv pentru  combustibil s-a răsturnat pe E81. Circulaţia a fost blocată aproape 3 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoutilitara este înmatriculată în Bucureşti FOTO ISU Porolissum
Autoutilitara este înmatriculată în Bucureşti FOTO ISU Porolissum

Un tir ce transporta aproxativ 10.000 de litri de uree s-a răsturnat, în această după-amiază, pe Meseş, şoferul fiind rănit uşor.

Circulaţia pe E81, între localităţile Zalău şi Românaşi, a fost blocată marţi, 18 iulie, mai mult de trei ore şi în alte trei s-a circulat pe un singur sens, după ce o cisternă care transporta aproximativ 10.000 de litri de uree (substanţă folosită ca aditiv pentru combustibil) s-a răsturnat pe o parte într-o curbă deosebit de periculoasă.

Şoferul, un bărbat de 40 de ani, a suferit răni uşoare, fiind transportat de către un echipaj al Ambulanţei la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Zalău. La faţa locului au intervenit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj cu două autospeciale, precum şi un echipaj SMURD. La scurt timp după ce s-a răsturnat, cabina capului tractor a luat foc, însă pompierii au reuşit să stingă flăcările. Aceştia au deconectat bateriile autotrenului, au sablat carosabilul şi au asigurat măsurile PSI pentru evitarea producerii unui incendiu. Timp de trei ore, traficul rutier a fost blocat.

tir rasturnat e81

Pentru repunerea pe roţi a cisternei a fost solicitată intervenţia unei macarale de la Bistriţa, utilaj care a ajuns după câteva ore, astfel că în jurul orei 21, partea carosabilă a fost eliberată, iar traficul reluat pe ambele sensuri.
„Din primele cercetări rezultă că o cisternă care circula pe direcţia Zalău-Cluj-Napoca a fost implicată într-un eveniment rutier petrecut pe E81, între Zalău şi Românaşi. Şoferul de 40 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă deosebit de periculoasă, iar autovehiculul s-a răsturnat. Bărbatul a fost rănit, este conştient şi a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale. La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ”, a precizat Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

tir rasturnat e81

Cunoscută printre şoferi drept "Curba plângerii", curba în care s-a răsturnat cisterna este cea mai periculoasă din zonă, în ultimii ani aici răsturnându-se mai multe tiruri, printre care unele încărcate cu scutece, cu porumb boabe şi chiar cu oi.

Mai puteţi citi:

UPDATE FOTO Peisaj dezolant pe Someş. O turmă de 700 de oi a fost înghiţită de ape

Pericol de explozie. Cisternă încărcată cu 23.000 de litri de combustibil, răsturnată pe şosea - FOTO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite