Matematicieni din şapte judeţe şi din Republica Moldova intră în competiţie la Şimleu Silvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şcoala Gimanzială "Silvania" din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, începe vineri, 13 decembrie, cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Teodor Topan”.

 Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Marcel Lucaciu, în competiţie sunt înscrişi 293 de elevi de la şcoli gimnaziale, licee teoretice şi colegii naţionale din Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou, Baia Mare, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Oradea, Marghita, Bistriţa, Dej, Cluj-Napoca, Rîmnicu Vâlcea şi Chişinău. Festivitatea de deschidere se va desfăşura sâmbătă, 14 decembrie 2013, de la ora 8. Proba scrisă se va derula între orele 9-12, iar festivitatea de premiere va avea loc, la ora 18, la Casa de Cultură Orăşenească din Şimleu Silvaniei.

Concursul este organizat începând din anul şcolar 2006-2007, de către Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei în parteneriat cu Primăria oraşului Şimleu Silvaniei şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj, în memoria profesorului şimleuan Teodor Topan. Autor al mai multor culegeri de probleme şi plachete de versuri (cea mai cunoscută dintre ele fiind „Triunghiul cu stele”), Teodor Topan a rămas în memoria comunităţii şimleuane drept un profesor de matematică şi un poet de excepţie.
 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite