"Arsenal" de petarde, confiscat de poliţiştii sălăjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numai două zile poliţiştii sălăjeni au confiscat de la câţiva copii şi tineri din judeţ, un veritabil arsenal de petarde şi alte materiale pirotehnice, "păgubiţii", cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, riscând acum şi dosar penal pentru efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul inspectoratului şi cei de la Secţia de Poliţie Rurală Sărmăşag au prins în flagrant, în timpul unor acţiuni organizate în data de 10 decembrie pe raza localităţilor Sărmăşag şi Chieşd, trei tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, care cumpăraseră, fără drept, cantitatea de 541 cutii cu petarde, pe care intenţionau să le comercializeze. Tot atunci, poliţiştii din Meseşenii de Jos au prins în flagrant un tânăr de 14 ani din localitate, care a folosit articole pirotehnice, respectiv petarde. Poliţiştii au găsit asupra acestuia 62 bucăţi petarde.

O zi mai târziu, în 11 decembrie, poliţiştii din cadrul aceluiaşi birou, împreună cu agenţii de ordine publică de la Poliţia Şimleu Silvaniei  au prins în flagrant un tânăr de 17 ani, din localitatea Bădăcin, care a procurat şi deţinut fără drept cantitatea de 135 cutii cu petarde, în scopul  comercializării.

" În toate trei cazurile, petardele au fost ridicate în vederea confiscării şi s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept (art. 37, alin. 3, din Legea 126/1995)", precizează purtătorul de cuvânt.
 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite