Liceanul care şi-a cumpărat cannabis din Canada a fost condamnat. Ce pedeapsă i-au dat judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul învaţă la un prestigios liceu din Sălaj
Tânărul învaţă la un prestigios liceu din Sălaj

Un tânăr în vârstă de 17 ani, elev al Colegiului Naţional Silvania din Zalău, a fost trimis în judecată în luna mai a acestui an, după ce a fost prins în flagrant în timp ce ridica de la poştă un colet cu 53,2 grame de cannabis. Drogurile fuseseră comandate online din Canada.

Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de import de droguri de risc fără drept, trafic de droguri de risc în formă continuată, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu şi au decis să îi aplice o pedeapsă neprivativă de libertate.
Ca urmare, timp de patru luni, adolescentul va fi asistat zilnic, sub supravegherea şi coordonarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj. Acest lucru înseamnă că instanţa va stabili un program privind activităţile zilnice ale inculpatului, părinţii lui fiind obligaţi să se preocupe ca fiul lor să nu se abată sub nicio formă de la orarul stabilit.

În luna mai a acestui an, adolescentul a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT Sălaj într-un dosar de trafic internaţional de droguri, fiind arestat la domiciliu timp de 30 de zile în arest la domiciliu, iar apoi, plasat sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în 20 martie 2016, tânărul a comandat de pe un site canadian, 53,2 grame de canabis, având în plan să consume drogurile împreună cu prietenii săi. Coletul a ajuns la destinaţie în 26 aprilie şi a trezit suspiciunea lucrătorilor oficiului poştal care verifică pachetele sosite din afara spaţiului intracomunitar. Aceştia au sesizat poliţia, iar tânărul a fost surprins în flagrant de organele judiciare în momentul ridicării coletului cu cele 53,2 grame de cannabis, cantitate suficientă pentru confecţionarea a peste 200 de doze.

Cercetările au scos la iveală că elevul de liceu nu se afla la prima achiziţie de droguri. Procurorii susţin că în perioada septembrie 2015-februarie 2016, inculpatul a achiziţionat, în patru rânduri, peste 80 de grame de canabis, atât pentru consumul propriu, cât şi pentru a le oferi prietenilor săi. “În cursul lunii septembrie 2015, a achiziţionat un gram de canabis, în octombrie, 14,40 grame, în decembrie, 28 de grame, iar în cursul lunii februarie 2016, 40 de grame, canabis deţinut pentru consum propriu, din care a oferit cu titlu gratuit şi altor persoane”, au arătat procurorii DIICOT Sălaj.

De asemenea, susţine sursa citată, în ianuarie 2016, a achiziţionat dintr-un club din municipiul Cluj-Napoca o pastilă de ecstasy, conţinând MDMA (3,4 Methylenedioxymethamphetamine).

Vă mai recomandăm:

Culmea tupeului! Condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri, un tânăr din Zalău continua să vândă etnobotanice

Ce pedepse au primit traficanţii care vindeau droguri în preajma şcolilor din Zalău

Licean arestat pentru import de cannabis. Băiatul cumpărase drogurile de pe internet pentru a le consuma cu prietenii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite