Începe Luna Curăţeniei de Primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luna curăţeniei se încheie în 15 aprilie FOTO Arhivă
Luna curăţeniei se încheie în 15 aprilie FOTO Arhivă

În Zalău începe, mâine, Luna Curăţeniei de Primăvară, acţiune ce se va derula până în 15 aprilie şi în care vor fi implicate, alături de municipalitate, mai multe instituţii şi firme din Zalău şi la care sunt chemaţi să participe şi cât mai mulţi zălăuani.

După o iarnă care a lăsat în urmă tone de praf provenite în special de la materialele antiderapante împrăştiate pe străzi şi după ce topirea zăpezilor a scos la iveală grămezi de gunoaie aruncate pe alei şi pe spaţiile verzi în sezonul rece, de mâine Zalău promite să devină un oraş mai curat. Motivul - municipalitatea dă startul Lunii Curăţeniei de Primăvară, o acţiune amplă de salubrizare a spaţiilor publice, în care vor fi implicate atât societăţile din subordinea Primăriei Zalău, cât şi alte instituţii sau chiar societăţi comerciale din oraş. De asemenea, primarul Radu Căpîlnaşiu a făcut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel la zălăuani să se alăture în număr cât mai mare muncitorilor de la salubrizare, implicarea lor putând avea şi un rol de responsabilizare în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei pe domeniul public.

Municipalitatea a conceput un program pe zile, prin care sunt repartizate pe intervale de timp toate cartierele şi străzile din oraş, astfel încât cei ce locuisc acolo să ştie când le vine rândul la curăţenie. Astfel, primele străzi programate la curăţenie sunt cele din cartierul Stadion şi strada 22 Decembrie, care intră în acţiune chiar de mâine. Urmează, apoi, caartierul Brădet şi cartierul Meseş, care vor fi salubrizate în perioada 19 - 21 martie, şi zona Corneliu Coposu, cu străzile adiacente, între 22 şi 26 martie. Pentru zona centrală, bulevardul Mihai Viteazul, străzile Crişan, Traian şi zona Grădinii Poporului sunt rezervate zilele de 27 şi 28 martie, iar în cartierul Păcii se face curăţenie între 29 martie şi 2 aprilie. Între 3 şi 5 aprilie se va merge în Porolissum, iar în Simion Bărnuţiu în zilele de 8 şi 9 aprilie. În Dumbrava I şi II se va ajunge în 10 şi în 11 aprilie, acţiunea încheindu-se în Dumbrava Nord, unde muncitorii vor lucra din 12 până în 15 aprilie.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite