Zalăul şi Festivalul Roman se "vând" la două târguri de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediţia de anul trecut a festivalului a avut parte de o foarte slabă participare a publicului FOTO Olimpia Man
Ediţia de anul trecut a festivalului a avut parte de o foarte slabă participare a publicului FOTO Olimpia Man

Trupe de daci şi de romani, nimfe romane şi dansatorii populari vor încerca să atragă atenţia, într-un mod inedit, asupra Zalăului, la două târguri de turism care au loc în perioada imediat următoare la Bucureşti şi la Cluj Napoca.

Potrivit informaţiilor prezentate ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, municipiul Zalău va fi prezent, începând de mâine, 14 martie, la Târgul de turism al României de la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti. Demersul de promovare face parte dintr-un proiect mai amplu, cu finanţare europeană, destinat atragerii de turişti în Zalău şi în împrejurimi prin Festivalul Roman Zalău Porolissum, ce va avea loc anul acesta în perioada 6 - 8 septembrie. Săptămâna viitoare, Zalăul va avea stand şi la Târgul de turism Touristica de la Cluj, ce se va desfăşura la Polus Center în perioada 22 - 24 martie.

Reprezentanţii municipalităţii spun că Zalăului va avea un stand interactiv, prin care vizitatorii vor fi invitaţi să asiste la demonstraţii de luptă între soldaţii romani şi "băştinaşii" daci, întruchipaţi de lucrători ai Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi de membrii Asociaţiei "Amicii Muzeului", dar şi să admire frumuseţea "Nimfelor Daciei" şi priceperea dansatorilor de la Ansamblul Folcloric "Columna" al Casei Municipale de Cultură. În plus, la târgul de săptămâna viitoare de la Cluj, standul Zalăului va fi completat şi cu un spaţiu rezervat unei demonstraţii de artă culinară romană, realizată în colaborare cu Grupul Şcolar "Voievodul Gelu" Zalău.

Delegaţia care va reprezenta Zalăul la cele două târguri va fi formată din peste 20 de persoane, de aceea şi costurile sunt pe măsură: 27.500 de lei plus TVA costă numai deplasarea, iar materialele promoţionale mai adaugă încă 34.000 de lei la cheltuieli.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite