FOTO UPDATE Furtună violentă în Sălaj. Aproape 100 de localităţi rămase în beznă, zeci de acoperişuri luate de vânt, balcoane distruse şi copaci smulşi din pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fereastra termopan a fost smulsă de vânt FOTO Andreea Vilcovschi
Fereastra termopan a fost smulsă de vânt FOTO Andreea Vilcovschi

Vijelia a făcut prăpăd în judeţul Sălaj, unde zeci de copaci au fost puşi la pământ, acoperişurile mai multor blocuri şi instituţii au fost distruse, geamurile au fost sparte, iar bucăţile de tencuială s-au desprins şi au căzut pe trotuare.

UPDATE ORA 23.30: "Din cauza fenomenelor meteo periculoase - rafale de vânt puternic cu aspect de vijelie, precipitaţii) care au lovit, duminică după masă, la nivelul judeţului Sălaj, din primele evaluări au rezultat următoarele pagube: 47 de copaci căzuţi, două imobile inundate, 15 acoperişuri afectate, 13 stâlpi prăbuşiţi, 95 de localităţi fără energie electrică, 425 posturi transformatoare afectate, 36.653 consumatori de energie electrică afectaţi", au transmis oficialii ISU Sălaj.

La această oră, toate echipajele de pompieri se află în localităţile afectate pentru a interveni unde este cazul, echipe de la electrica se află în teren pentru remedierea defecţiunilor. Duminică seara, a fost convocat la sediul ISU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Autorităţile recomandă cetăţenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.


O furtună puternică a făcut prăpăd în Sălaj, duminică, 17 septembrie. Zeci de copaci au fost rupţi sau smulşi din rădăcini de vântul puternic, iar acoperişurile mai multor case, blocuri şi instituţii din oraş au fost sever avariate. Printre acestea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, bucăţi din acoperişul unităţii medicale fiind aruncate de vânt la zeci de metri distanţă. Nici acoperişul Clădirii Transilvania - clădire de patrimoniu recent renovată - nu a scăpat de furia naturii.

La un bloc de pe strada Gheorghe Doja, vântul a smuls fereastra cu tâmplărie PVC de la balconul situat la etajul al doilea, proiectând-o pe trotuar. Din fericire, nicio persoană nu se afla în zonă.

Mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste mobilierul de joacă din Parcul Pădure Brădet. Un altul a fost rupt de vânt în curtea grădiniţei din cartierul Dumbrava I.

Potrivit datelor centralizate până la această oră de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, zeci de copaci au căzut pe carosabil, peste maşini ori case în întreg judeţul. În Zalău, Glod, Cehu Silvaniei, Bănişor, Cuciulat, Popeni şi Hida acoperişurile unor imobile au fost luate de vânt şi aruncate la zeci de metri distantă, în timp ce satele Letca, Cuciulat şi Surduc au rămas fără curent după ce mai mulţi stâlpi de curent au fost doborâţi.

Mai puteţi citi:

Grindina şi furtuna au provocat pagube de peste 5 milioane de lei în Sălaj

Pensiune în flăcări după ce a fost lovită de trăsnet

Tragedie în Sălaj. Un copil de 3 ani, ucis de o viitură în timp ce traversa cu căruţa Valea Cheudului

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite