Drumurile acoperite cu polei aduc amenzi. Sancţiunea aplicată unui administrator care nu a curăţat carosabilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a ajuns în şanţ FOTO Arhivă
Maşina a ajuns în şanţ FOTO Arhivă

Poliţiştii sălăjeni au aplicat o nouă sancţiune pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, după ce maşina pe care o conducea a alunecat pe polei şi a ajuns în şanţ.

Administratorul Drumului Judeţean 108D a fost amendat cu 4.350 de lei, după ce poleiul format pe carosabil a dus la producerea unui accident rutier.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, totul s-a petrecut după ce maşina condusă de un bărbat de 39 de ani din judeţul Maramureş a derapat pe drumul acoperit cu polei şi a intrat în şanţ
"La data de 19 ianuarie, ora 9.10, pe Drumul Judeţean 108D, pe sectorul de drum Baia Mare-Cehu Silvaniei, un bărbat de 39 de ani din judeţul Maramureş, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a adaptat viteza de deplasarela condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţ", au precizat oficialii IPJ Sălaj.
În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Faţă de responsabilul care avea obligaţiile de întreţinere a drumului public, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă, în valoare de 4350 lei, conform articolului 105, punctul 28, din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Aceasta este cea de-a doua amendă pe care oamenii legii o aplică în ultimele zile pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă. În 14 ianuarie, administratorul DJ 191 E Crasna-Sâg a fost sancţionat cu 3.045 lei, în urma unui accident rutier în care două persoane au fost rănite.

Citiţi şi:

Doi răniţi într-un accident produs din cauza poleiului. Ce amendă a primit administratorul drumului

Acoperişul unui saivan, prăbuşit sub greutatea zăpezii. Circa 100 de oi au fost surprinse sub dărâmături

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite